Syystunnelmaa Aspegrenin puutarhassa

tiistai 17. syyskuuta 2013


Aspegrenin puutarha Pietarsaaressa on vertaansa vailla. Viimeksi kävin täällä 1700-luvulla perustetussa Rosenlundin pappilapuutarhassa alkukesästä 2011 ja tuolloinkin vaikutuin. Kukat ja hyötykasvit ovat sulassa sovussa korkean kivimuurin sisällä ja sointuvat niin muotonsa kuin värinsäkin puolesta yhteen. Täältä sain monta pientä ideaa omaan siirtolapuutarhaan ja tärkeimpänä pidin juuri tätä kukkien ja kasvisten sekoittamista samoihin penkkeihin. 

Viikonloppuna puutarhalla riitti vilinää, kun siellä oli sadonkorjuumarkkinat. Myynnissä oli toinen toistaan upeampia kurpitsoita, lehtikaalia, porkkanoita, pikkelöityä kesäkurpitsaa, chilihilloketta, kukka-asetelmia jne. Kukat loistivat kilpaa auringon säteissä ja kimalaiset pörisivät kukasta kukkaan. 

Monesta puutarhasta poikkeavan Aspegrenista tekee se, että siellä voi oleskella vapaasti läpi vuoden. Alue on avoinna klo 6-24 ja sinne voi mennä vaikka piknille omat eväät mukanaan. Puutarhalla on myös kahvila ja koiratkin ovat tervetulleita. =) Oi, seuraavat puutarhaihastelut jäävät hiljalleen ensi vuoteen. 


1 kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.