Paahdettu kurpitsasalaatti

tiistai 10. syyskuuta 2013


Siirtolapuutarhalla kasvoi ainoastaan kaksi talvikurpitsaa, mutta isoiksi kasvoivat ja vasta ensimmäinen on syöty. Toinen kasvaa puutarhalla edelleen. Tähän mennessä on tehty kurpitsagnoccheja, -pastaa, -lasagnea, -kakkua ja -salaattia. Kurpitsa toimii loistavasti myös uunijuureksena, mutten jostain syystä ollut tajunnut tehdä siitä lämmintä salaattia. Kunnes selasin Kotivinkkiä ja sen reseptiä mukaillen tein tämän salaatin. Alkuperäisessä ohjeessa ei käytetty lainkaan salaattia, pähkinöitä tai munia, mutta halusin lounaastani asteen verran ruokaisamman.

Paahdettu kurpitsasalaatti 2 henkilölle

1 pala talvikurpitsaa kuorittuna ja paloiteltuna (kesäkurpitsa käy)
2 rkl pinjansiemeniä
1 rkl pähkinöitä
1 pkt mozzrellaa
tuoreita mintunlehtiä
salaattia
2 keitettyä kananmunaa
*
1 rkl öljyä
0,5 sitruunan mehu
suolaa, mustapippuria

  • paahda kurpitsaviipaleita grillivastuksen alla 225 asteessa 5-10 minuuttia, käännä viipaleita välillä
  • paahda pinjansiemenet ja pähkinät kuumalla kuivalla pannulla koko ajan sekoitellen
  • sekoita öljystä ja sitruunanmehusta kastike, mausta suolalla ja pippurilla
  • asettele salaatit tarjoiluastiaan tai lautaselle, nosta kurpitsalohkot lautaselle ja revi mozzarella päälle, asettele kananmunan puolikkaat päälle
  • ripottele pinjansiemenet, pähkinät ja mintunlehdet päälle
  • pirskottele salaatinkastike päälle


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.