My kind of burgerplace - Fäboda Cafe & Kitchen

maanantai 16. syyskuuta 2013


Mies sai bloginsa kautta kutsun tulla tutustumaan Pietarsaaren hampurilaistarjontaan, Fäboda Cafe & Kitcheniin. Tunnustan, etten ole mikään hampurilaislikka, mutta itse kaupunkiin olimme ehtineet jo tutustua toissa kesänä Suomi-tourneen aikana. Googletuksen jälkeen totesin, ettei sinne olekaan kovin pitkä matka ja päätimme tehdä kyseisen ekskursion.

Kannatti, sillä itse ravintola sijaitsee upealla paikalla meren rannalla ja hampurilaiset olivat maistuvia! Taustalla kalliot, jylhät männyt ja rauhoittava veden loiske kiviä vasten. Maisemista voi nauttia niin ulkona terassilla kuin sisällä lämpimässä tunnelmassa. Kesähelteellä voisi pulahtaa uimaankin. Fäboda on kesäisin sekä kahvila että ravintola, jonka sisustus on sopivan rouhea paikan henkeen. Kynttilät paloivat vanhoissa juomalaseissa ja purkeissa, servettien esillelaitossa oli käytetty muttereita ja letkukiristimiä, henkilökunnan vaatetus oli rentoa, ruokalista oli painettu paperille pöytätableteiksi. Paikassa huokui naisen kosketus, muttei liian ylitsevuotavalla tavalla. Aiemmin ravintola on mennyt kiinni jo elokuussa, mutta nyt syyskuulle oli päätetty vielä tempaista hampurilaiskuukausi pystyyn.


Hampurilaiset olivat huolella tehtyjä ja valitsemani versio, jossa oli kantarelleja, maistui syksylle. Mikä jottei, sillä rakastan syksyä! Hampurilaisen kylkeen oli valittavissa ranskalaiset, coleslaw tai salaatti. Poimin colesaw´n ja hampurilaisen täyttävyyden huomioiden valinta oli oikea. Itse coleslaw oli hyvää, muttei loistavaa. Yksityiskohtaisemman analyysin itse ruoasta voit lukea täältä. Kaiken kaikkiaan hampurilaisreissu Pietarsaareen oli onnistunut ja jos olet, asut tai ajelet lähettyvillä, suosittelen poikkeamaan Fäbodaan. Fäbodanissa voi ruoan sijaan nauttia myös pitkälti itse tehdyistä leipomuksista ja Helsingin Paahtimon valmistamasta Fäbodan omasta kahvista. Ja kahvia voi tietysti ostaa mukaan.
Yön vietimme vanhassa Tullitalossa hotelli Epoquessa, joka on näin pieneen kaupunkiin jopa yllättävän loistelias. Pitkän päivän rentoutukseksi sopikin loistavasti hetki hotellihuoneen saunassa. Fäboda Cafe & Kitchen, kiitos paljon pikaisesta ja piristävästä visiitistä!

Fäboda Cafe & Kitchen
Pikkuhiekantie 263, Pietarsaari

Hotel Epoque
Jaakonkatu 10, PietarsaariPietarsaaressa kannatta poiketa myös Aspergrenin puutarhaan, mutta siitä lisää seuraavassa bloggauksessa.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.