Vispipuuro punaherukoista

keskiviikko 11. syyskuuta 2013


Yksinkertaista herkkua, mutta vispipuuro maistuu parhaimmalta sään kylmetessä. Tällä kertaa tein puuron punaherukoista, sillä vispipuuron voi tehdä muistakin marjoista kuin perinteisistä puolukoista (mansikoista, mustikoista tai vadelmista). Oman makuun kirpakat marjat toimivat kuitenkin parhaiten. Ja perinteisten mannaryynien sijaan kannattaa käyttää speltti- tai ruismannaryynejä, koska niissä on enemmän kuituja. 

Vispipuuro

1 l vettä
4 dl punaherukoita tai puolukoita/mustikoita/mansikoita/vadelmia
0,5-1 dl sokeria
2 dl spelttimannaryynejä
ripaus suolaa
  • kaada vesi, marjat ja sokeri kattilaan ja keitä 5 minuuttia. Jos käytät pehmeämpiä marjoja, kuten vadelmaa, lisää marjat vasta itse puuron ollessa valmis
  • vatkaa mannaryynit joukkoon ja keitä toiset 5 minuuttia
  • anna puuron jäähtyä ja vatkaa se yleiskoneella kuohkeaksi


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.