Kesäkurpitsarieskat spelttijauhoista

torstai 22. elokuuta 2013



Itse kullakin tuntuu puutarha pullistelevan kesäkurpitsaa tai avomaankurkkua. Tämä rieskaresepti onkin oiva kohde em. raaka-aineiden tuhoamiseen. Rieskat ovat myös siitä hyviä, että niitä voi pakastaa ja helposti sulattaa leivänpaahtimessa tarpeen tullen. 

Poimin reseptin viime vuonna Isyyspakkaukselta ja olen tehnyt taikinan joka kerta eri aineista. Huomaa, että spelttiä käytettäessä taikina tulee jättää löysemmäksi kuin perinteinen vehnäjauhoversio. Kesäkurpitsan sijaan voi käyttää avomaankurkkua, porkkanaa, perunaa jne.  ja taikinaa voi maustaa tuoreilla yrteillä. 

Kesäkurpitsarieskat 20 kpl

1  (n. 800 g) kesäkurpitsa kuutioituna
2 dl maustamatonta jogurttia (tai piimää tai kermaviiliä)
1 kananmuna
1 1/2 tl suolaa
5 dl spelttihiutaleita (tai kaurahiutaleita)
n. 4 - 6 dl spelttijauhoja (tai vehnäjauhoja)

  • keitä kesäkurpitsakuutiot pienessä määrässä vettä. Vettä kannattaa laittaa vain muutama sentti kattilan pohjalle ja keittää miedolla lämmöllä kannen alla
  • soseuta kesäkurpitsat keitinliemineen ja jäähdytä sose
  • lisää kesäkurpitsasoseeseen jogurtti, kananmuna, suola ja spelttihiutaleet
  • lisää spelttijauhoja vähitellen sen verran, että saat pehmeän ja helposti levitettävän taikinan, mutta älä vaivaa sitä. Hyvä taikina muistuttaa rakenteeltaan kaurapuuroa. Jauhojen määrä voi vaihdella suurestikin lajikkeesta riippuen. 
  • nostele taikina pellille pieniksi keoiksi
  • ripottele kekojen päälle vehnäjauhoja ja painele ne tasaisiksi rieskoiksi
  • pistele rieskoihin reikiä haarukalla
  • paista 250 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes rieskat ovat paistuneet kullanruskeiksi.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.