Mansikkavoi ja viikonloppu

perjantai 5. lokakuuta 2012Törmäsin viikko sitten kirjakaupassa Pipsa Hurmerinnan keittokirjaan Pipsan keittiössä ja otin sen käteeni välittömästi. Odotukset eivät olleet suuret, mutta kirja vaikutti selatessa yllättävän hyvältä. Pari itselleni uutta ohjettakin bongasin ja mietin, ostaisinko kirjan kotiin. Laitoin sen kuitenkin takaisin hyllyyn, koska kotona on keittokirjoja liiaksi asti. Voi olla, että jonain päivänä käyn Pipsan teoksen vielä ostamassa.

Kirjasta jäi mieleen mansikkavoi. Kun kerroin töissä tästä aamiaisherkusta, moni henkäisi saman tien ääneen "yök". Minä en. En muistanut, mitä Pipsa voihin laittoi, mutta netistä löytyi tähänkin apuja. Hetken googletuksen jälkeen huomasin kaikkien ohjeiden olevan aika samankaltaisia. Martha Stewartin ohje löytyy täältä, mutta itse menin tietysti helpoimman kautta ja tein mansikkavoin pelkästä voista ja pakastemansikoista. Ei ollut kotona suolatonta voita, mutta erittäin hyvää tuli perusvoillakin. Sopivasti suolaista ja makeaa sekaisin. Maistuisi loistavalle varmasti skonssejen kanssa, mutta ensimmäiset maut sain paahtoleivän kanssa. Nam!

Mansikan sijaan voihin voi käyttää myös mustikkaa, puolukkaa, karpaloa, sitruunaa tai pekonia. Vaihtoehtoja riittää, tulevina viikonloppuina maistellaan jälleen jotain uuttaa.


Onneksi on viikonloppu - mahtavaa viikonloppua flunssasta ja sateesta huolimatta!


1 kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.