En ole juuri koskaan kokkaillut Marthan tuotoksia, mutta nyt näyttäisi olevan uudenlainen vaihde päällä. Tai tarpeeksi ikää vanhemman naisen ruoille. Kokkailen ja leivon kaikenikäisten kokkien reseptejä, mutta jostain syystä amerikkalainen tyyli ei ole vielä toiminut minuun. Mutta näköjään kannattaa kokeilla! Paistoksen voi tehdä myös viikonlopun tähteistä, jos sellaisia on sattunut jäämään. Tähän reseptiin sopisi hienosti kanan sijaan lohi ja lehtikaalin sijaan pinaatti.
Kasvatin lehtikaalia tänä kesänä ensimmäisen kerran, mutta kasviksesta tuli niin suuri hitti tässä perheessä, että sitä kasvatetaan tulevinakin vuosina. Ja mikä parhainta, lehtikaali on erittäin terveellistä ja maukasta.
Kana-lehtikaali-pastapaistos
1-2 rkl voita
1 sipuli hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3-4 kypsää kananrintaa
400 g pastaa
500-700 g tuoretta lehtikaalia huuhdottuna ja pieneksi leikattuna
1 prk pehmeää ricottajuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa
2-3 sitruunan kuori raastettuna sekä mehu
2-3 dl parmesania raastettuna, joista 1 dl paistoksen päälle
- jos sinulla ei ole valmiiksi kypsää kanaa, paista kananrinnat uunissa kypsäksi. Luuton rintapala kypsyy 20 minuutissa, luullisessa menee reipas puolituntinen.
- keitä pasta melkein kypsäksi suolatussa vedessä. Kun kaadat pastavettä pois, ota sitä hieman talteen.
- sulata voi pannussa ja kuullota sipulit siinä
- lisää sen jälkeen lehtikaali ja laita kansi päälle
- kun lehtikaali on pehmennyt, sekoita kaikki ainekset keskenään ja maista. Jos seos vaikuttaa liian kuivalta, lisää hieman pastan keitinlientä.
- nostele seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele päälle parmesania
- paista 200 asteessa puolisen tuntia
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.