Lehtikaalikeitto ja keitetyt kananmunat

sunnuntai 14. lokakuuta 2012






Syksy on antanut tällä viikolla parasta antiaan, sillä aurinko on paistanut joka päivä. Alkuviikon olin Edinburghissa ja loppuviikon kotona Tampereella. Kyllä kelpasi ensin lomailla ja sitten jo haravoida mökin pihamaata ja laittaa mökkiä muutenkin talviteloille. Kasvimaan satoakin nostettiin pois, vaikka osa pärjäisikin vielä hyvin kylmän aikaan.

Kesän miellyttävin yllättäjä on ollut lehtikaali, joka kasvoi erittäin hyvin ja ruokalehtien perusteella näyttäisi olevan syksyn trendikkäin terveysherkku! Tein eilen tästä kasviksesta keiton pinaattikeiton tapaan. Olkaa hyvät, ohje on yksinkertaisuudessaan tässä. Iltapalaksi teinkin sitten lehtikaalisipsejä, joita on nautiskeltu jo useampaan otteeseen. Supersipsit on nähty näissäkin blogeissa Kiitos hyvää & Sivumaku.

Maistuvaa tulevaa viikkoa!

Lehtikaalikeitto

2-3 dl lehtikaalia keitettynä
1 sipuli hienonnettuna
1-2 rkl voita
1-2 rkl vehnäjauhoja
5-8 dl kasvislientä
loraus kermaa
suolaa, pippuria
  • riivi lehtikaalit irti varsista, kiehauta suolatussa vedessä, valuta ja silppua
  • kuullota sipuli voissa kattilassa
  • lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin
  • lisää kasvislientä ja kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen
  • lisää lehtikaalisilppu ja anna kiehua muutaman minuutin ajan
  • kaada kerma joukkoon ja tarkista maku
  • jos haluat keitosta sileää, pyöräytä keitto vielä sauvasekoittimella
  • tarjoa keitto keitettyjen kananmunien kera

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.