Kuhaa lounaaksi

sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Nautiskelen töissä usein lounaaksi lohta, koska kotona ei juuri kalaa valmisteta. Mies syö kalaa harvakseltaan, mutta tilanne on kyllä selkeästi muuttumassa. Innostuin ostamaan eilen kauppahallista kuhaa ja sain aikaan lounaan, joka maistui miehellekin. Vaalea kala tuntuu olevan paras vaihtoehto, se ei kuulemma maistu liikaa kalalle.
Paistoin kuhafileet kuumalla parilapannulla ilman rasvaa ja maustoin suolalla ja pippurilla. Lisäksi puristin hieman appelsiinin mehua päälle ennen tarjoilua. Kaverina tarjosin appelsiinin kuorella maustettua porkkanasosetta ja ruohosipuli-basilikapestoa. Yksinkertaista ja erittäin maukasta. Porkkanasoseen tein perunamuusin tavoin, nesteenä kasvisliemi. Soseen voi toki tehdä kermaankin. Pestoon heitin mukaan ruohosipulia, koska sitä sattui sopivasti olemaan jääkaapissa.

Ensi viikolla sitten jotain muuta kalaa kehiin.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.