Helppoa kuhaa

tiistai 28. syyskuuta 2010

Viime viikonloppuna oli taas kalaa testissä. Kyseessä oli tuttu kuha, mutta hieman eri tavalla valmistettuna. Sinappihulluna laitan ensi kerralla enemmän sinappia ja muistan ostaa oliiveja, vaikka hyvää tuli puutteellisellakin aineksilla. Mutta on se mahtavaa, kun kala maistuu nykyään miehellekin!

Uunissa kypsennetty kuha- tai ahvenfile tomaattien kera neljälle henkilölle

4-8 ahven- tai kuhafileetä
nippu rucolaa

Marinoidut tomaatit:
3 keskikokoista kaltattua tomaattia
4-8 mustaa oliivia
1 rkl kapriksia
tuoretta tai kuivattua oreganoa
1 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Öljy-sinappikastike:
1 ½ tl Dijon-sinappia
½ dl oliiviöljyä
½-1 sitruunan mehu

1) Tee tomaattien päähän ristiviillot veitsellä ja keitä niitä pari minuuttia kiehuvassa vedessä. Kaada ne sen jälkeen hetkeksi kylmään veteen, jotta kypysyminen loppuu. Poista kuoret ja siemenet ja paloittele tomaatit. Sekoita tomaatit, oliivit, kaprikset ja öljy keskenään. Mausta ja jätä seos maustumaan vähintään puoleksi tunniksi.

2) Sekoita sinappi, oliiviöljy ja sitruunanmehu keskenään.

3) Kuumenna uuni 180-200 asteeseen. Nosta kalafileet uunipellille leivinpaperin päälle ja suolaa ne kevyesti. Valuta sinappi-öljykastike fileiden päälle. Levitä tomaattiseosta päälle ja kypsennä 7-10 minuuttia. Asettele kalat tarjolle ja levitä rucolaa kunkin fileen päälle.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.