Lempeän pehmeät haukipihvit

keskiviikko 24. lokakuuta 2018
Rakastan perjantaita jo pelkästään aina tulevan viikonlopun vuoksi, mutta myös siksi, että syömme perjantaisin yleensä kalaa. Ja kala melkein muodossa kuin muodossa on lempiruokaani! Kun kala maistuu nykyisin miehellekin, syömme sitä tai äyriäisiä jo useammankin kuin kerran viikossa. Aivan mahtavaa! Tämän lisäksi tilaan ravintolassa melkein poikkeuksetta kalaa tai kasviksia pääruoaksi, joten toisinaan tulee nautittua kalasta yllin kyllin. Eikä ole vielä evät ruvenneet kasvamaan kylkeen kiinni, ha!

Joitakin viikkoja sitten söimme näitä jumalaisen samettisia haukipihvejä perinteisten uunijuuresten kanssa ja tähteet söimme lounaaksi punakaaliraasteen kera. Mutta jos ihan perinteiselle linjalle haluaa, kannattaa pyöräyttää haukipihvien seuraksi perunamuusi ja kananmunakastike. Lohturuokien aatelinen.

Jos sinulla ei ole yleiskonetta eikä lihamyllyä, jolla jauhaa hauki hienoksi, sauvasekoittimellakin saa kalan pienissä osissa jauhettua. Toinen vaihtoehto on pyytää kalakauppiasta tekemään se. Vielä jos asiasta vihjaa etukäteen, homma hoituu molemmin puolin jouhevasti. Ja mielestäni kalan jauheliha pitäisi saada nostettua tiskiin fileiden ja kokonaisten kalojen kylkeen, jotta ihmiset uskaltautuisivat valmistamaan kalastakin pullia ja pihvejä. Kun sen jauhelihan tekisi vielä näistä vähemmän arvostetuista lajikkeista, kilohintakin pysyisi alhaisempana. Mitäs sanotte, eikös kuulostaisikin hyvältä?

Vastuullisia valintoja tekemällä ja ostamalla kotimaista kalaa, pidät myös huolen siitä, ettei meriä kalasteta tyhjiksi. Lue lisää WWF:n kalaoppaasta.


Lempeät haukipihvit 8-10 kpl

600 g haukea
3-4 tl suolaa
mustapippuria
4-6 dl kuohukermaa
100 g voita paistamiseen

Nosta paloiteltu hauki yleiskoneeseen ja surauta hienoksi. Lisää sen jälkeen mausteet ja kerma ohuena nauhana koneen käydessä. Siirrä taikina jääkaappiin pariksi tunniksi.

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Pyörittele taikinasta kostein käsin pihvit ja paista ne voissa kullanruskeiksi, noin 5 minuuttia molemmin puolin. Nosta pihvit vielä uuniin 5 minuutiksi.

Tarjoa perunoiden, kananmunakastikkeen ja mummonkurkkujen kera.

* * *

Testaa myös haukipyörykät teriyakikastikkeella tai hauki-quenellit sahramiliemessä.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.