Lämmin voileipä vohveliraudalla

tiistai 30. lokakuuta 2018






Lämpimät voileivät eivät päädy suuhuni kovinkaan usein, vaikka pidänkin niistä kovin. Parhaita ovat edelleen mielestäni juustoiset versiot ja ranskalainen Croque Monsieur tai Madame, johon tulee lisäksi paistettua kananmunaa. Klassiset voileivät, kuten metsästäjän leipä, oopperaleipä, tanskalaiset voileivät jne. maistuvat myös, mutta harvoin jaksan nähdä vaivaa leipien eteen. Useimmiten lämmin leipä valikoituu kokkailtavaksi tähteiden vuoksi. Mutta nyt valmistin lämpimät lohileivät tarkoituksella ja ihan vain laiskuuttani perjantain iltaruoaksi, sillä en jaksanut seisoa keittiössä muutamaa minuuttia pidempään. Leipä täytteineen vain vohveliraudan sisään ja muutamassa minuutissa ruoka on valmis. Näppärää, eikö?

Yksinkertainen, mutta maistuva leipä valmistuu nopeasti ja sopii niin aamiaispöytään, lounaaksi kuin iltapalaksikin.

Lämmin lohileipä vohveliraudalla

paahtoleipää
voita
piparjuuritahnaa
kylmäsavulohta
(juustoa)
salaattia tai ituja

Levitä paahtoleipäsiivuille molemmin puolin voita. Levitä sen jälkeen toiselle leivälle usikallinen piparjuuritahnaa ja nosta päälle pari siivua kylmäsavulohta. Lisää sen jälkeen siivut juustoa ja nosta toinen leipäsiivu päälle. Nosta leipä vohveliraudan väliin ja paista pari minuuttia tai kunnes leipä on haluamasi värinen.

Samalla tyylillä valmistat helposti myös:
- punajuurileivän (kypsää punajuurta raastettuna + vuohenjuustoa)
- munakoisoleivän (hummusta, marinoitua munakoisoa ja punasipulia)
- kinkkuleivän (sinappia, kinkkua ja juustoa)
- tomaattileivän (pestoa, tomaattia ja fetajuustoa)
- pastramileivän (sinappia, pastramia, hapankaalia ja suolakurkkuja)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.