Tuorepuuro osana aamiaista

lauantai 27. lokakuuta 2018




Jestas, miten mä rakastan viikonloppuaamuja kotona! Yleensä lauantain aloittaa sulkapallovuoro, jota ennen haukataan pienet leivät ja kupilliset kahvia, ettei ihan pyörrytä sulkapallokentän lattiaan. Kotiin päästyä hypätään suihkuun ja ruvetaan valmistamaan varsinainen aamiainen. Toinen pyöräyttää smoothiet toisen valmistellessa voileipiä, paistaessa kananmunia ja mitä nyt milloinkin sattuu tekemään mieli. Jos nyt ei aivan joulurauhan kaltainen levollisuus, niin ainakin laiskan pullea mielenrauha saavuttaa meidät. Täysin rutiininomaista toimintaa viikonlopusta toiseen ja niin nautinnollista! Sunnuntaina jatketaan samaan tyyliin sitten, kun mies on nukkunut kellon ympäri. Itsehän herään aina monta tuntia aiemmin, mutten nouse sängystä lainkaan, vaan luen yleensä kirjaa saman peiton alla. Joskus raotan peittoa siksi aikaa, että käyn pyöräyttämässä vohvelitaikinan tai tuorepuurot.

Kesällä puurot eivät maistu juurikaan, mutta talven lähestyessä ne pääsevät osaksi aamiaispöytää. Viime viikonloppuna tein pienen satsin porkkanakakun makuista tuorepuuroa, jonka reseptin bongasin Hannan sopasta. Alkuperäinen ohje tosin löytyy A Brit in Helsinki -blogista, jonka upeannäköisiä vegaaniruokia olen seurannut Instagramista.  Vaikken itse olekaan vegaani, tykkään yhdistellä vegaanisia ruokia tarkoituksella ja ilmankin osaksi omaa ruokavaliota. Tuorepuuroihin on helppo käyttää kauramaitoja ja -jogurtteja, jotka eivät sellaisenaan oikein maistu. Joitakin merkkejä on tullut kokeiltua, mutta useimmiten ne ovat liian makeita meidän makuumme. Siksipä pienensin tämänkin ohjeen aineksia, jottei puurosta tullut liian imelää. Jos et vielä ole maistanut tuorepuuroja, tee se nyt, sillä etukäteen valmistettuina marjojen ja pähkinöiden kera ne ovat erinomaista ruokaa myös välipalaksi tai lounaaksi.


Porkkanakakku-tuorepuuro  2-3 henkilölle osana muuta aamupalaa
alkuperäinen resepti A Brit in Helsinki -blogista

2 dl kaurahiutaleita
2 dl kaura- tai mantelimaitoa
1/2-1 porkkana raastettuna
ripaus kanelia
ripaus raastettua muskottipähkinää
ripaus jauhettua neilikkaa
(ripaus vaniljajauhetta)
(1 tl kookos- tai vaahterasiirappia)
(1 tl chiansiemeniä)
kuivattuja karpaloita tai rusinoita
marjoja ja pähkinöitä

Sekoita kaurahiutaleet, -maito ja porkkana keskenään ja laita jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Sekoita mausteet joukkoon ja jaa puuro kulhoihin. Lusikoi päälle marjoja ja pähkinöitä.



Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.