Vinkkejä aamiaispöytään

perjantai 2. maaliskuuta 2018




Nautimme viime viikonloppuna muiden kokkaamista ruoista, museoista ja nähtävyyksistä yllin kyllin. Niin Tallinna kuin Helsinkikin olivat jälleen hurmaavia. Juuri sopivaa vaihtelua omaan arkeen Tampereen sijaan. Niin paljon kuin tahdomme mennä, tehdä ja nähdä, olen onnellinen siitä, että myös mies kaipaa totaalisen rauhallisia päiviä. Päiviä, jolloin ei oikeasti tarvitse tehdä mitään. Olemmekin aloittaneet monta viikonloppua katselemalla elokuvia sohvalla peiton alla ja nauttimalla siinä samalla aamiaista. Vastavuoroisesti olemme kammenneet itsemme sulkapallokentälle heti ensimmäisen kahvikupillisen jälkeen, mutta sitten on ladailtu vain akkuja kirjoja lukien ja keittiössä kokkaillen. Tulevan viikonlopun tiedän jo sisältävän kaikkea tätä viikon takaisen vilinän jälkeen. Liikuntaa, lukemista ja leffojen katsomista. Leppoisasti kohti seuraavaa viikkoa, joka alkaa aikaisin maanantaiaamuna Oscar-gaalalla. Jokavuotinen perinne, sillä heräämme aamulla seuraamaan palkintojenjakoa. 

Kirjapinoista olen jo poiminut muutaman teoksen viikonlopun lukulistalle, itseasiassa liian monta. Aamiaispöytään vaihtoehtoja sen sijaan ei oikein ole, sillä haikailen jälleen jotain uutta. Kaupan valmiita ja uusia aamiaistuotteita en ole kovin innokas kokeilemaan, sillä pari viimeistä ostosta ovat olleet sanalla sanoen kaameita. Pikemminkin kaipaan ideoita, jotta voisin valmistaa edellisenä iltana tai aamulla jotain herkkuja kasaan. Ennen kaikkea suolaisia herkkuja.

Kääntynen keittokirjojen, Pinterestin ja blogien puoleen etsimään inspiraatiota. Mikäli olet samanlaisessa tilanteessa, kurkkaa alta muutamat vinkit aamiaispöytään.

Lepoa viikonloppuun!




Ideoita viikonlopun aamiaiselle!

Leipää:
avokadoleipä dukkahilla
banaanileipä omenahillolla
Croque Monsieur
perunarieska muusista
punajuurihummusta aamiaisleivällä

Juotavaa & lusikoitavaa:
omenapiiraspirtelö
mandariini-persimonismoothie
mustikkajäätelöä ja cashewkermaa
vadelma-tahini-kerrosjogurtti

Muna on mukava juttu:
- hyydytetyt munat uunissa
omeletti
munia ja vihanneksia annosvuoissa

Tuorepuuro:
vadelmainen chiapuuro
vadelma-suklaa-chiavanukas
tuorepuuroa kaurahiutaleista ja chiasiemenistä
mustikkainen vispipuuroa chiasiemenistä

Suolaista & makeaa:
lettubrunssi
kookosvohvelit
inkivääri-lehtikaalivohvelit
- raparperi-mansikkacrumble

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.