Ahlmanin Annan lounasmenu

tiistai 27. maaliskuuta 2018


Viime vuoden puolella avattu ravintola Anna Ahlmanilla on nostanut panoksiaan entisestään ja järjestää kuukausittain sesongin raaka-aineista ja oman tilan tuotteista koostetun neljän ruokalajin lounasmenun. Vajaa kuukausi sitten herkuteltiin ranskalaisella menulla ja huhtikuussa pöytiin tarjoillaan taas uudenlaiset annokset. Kannattaa ottaa ravintola seurantaan, sillä lounastarjonta on erinomainen! Ravintola Anna on lähellä sydäntäni myös siitä syystä, että kyseessä on Ahlmanin opetusravintola ja sellaisessa olen itsekin aikoinaan päässyt kokin töitä harjoittelemaan. Kun kaikki ruoka oikeasti tehdään alusta alkaen paikan päällä hikeä vuodattaen ja virheitä korjaillen, lautaselle päätyy vain parhainta mahdollista laatua.

Maaliskuun ranskalainen lounas valmistettiin oppilaiden sekä Ahlmanin ranskalaisen partnerikoulun ja keittiömestari Sylvain Tauveronin kanssa yhteistyössä. Lautaselle todella päätyi ranskalaisille tyypillistä ruokaa ja annokset olivat asteen verran turhan suuret omaan makuun. Toki ruoka oli sanoinkuvaamattoman maukasta ja kauniisti esille laitettua.

Tamperelaisten oma vastuuopettaja Pasi Lassila oli kuulemma myöskin päässyt painimaan kunnolla opetellessaan aidon ranskalaisen patongin valmistamista, joka ei aivan ensimmäisestä kerrasta mennyt nappiin. Pääsimmekin kurkistamaan keittiön puolelle, josta löytyi patongin resepti matemaattisella kaavalla esitettynä. Taikinan valmistamisessa huomioidaan veden ja jauhojen lämpötilan lisäksi myös sisä- ja ulkolämpötila. Melkoista hifistelyä, mutta patonkia puraistessaan huomasin koostumuksen olevan suurenmoisen.Lohirilletellä täytetty tuulihattua ja paprikakastiketta 

Häränhäntäterriiniä ja linssisalaattia

Pasi Lassila ja Sylvain Tauveron

Ankkaa kahdella tapaa ja suipponaurista

Opéra-leivos ja pistaasijäätelöä


Mikäli vesi herahti kielelle ja haluat nauttia todella erinomaisesta lounaasta, varaa oma pöytäsi ajoissa. Opiskelijoiden työnjälki on vertaansa vailla! Pöytiin tarjoiltava lounasmenu maksaa 13,50 euroa, sesonkimenu puolestaan 30 euroa. Maittavaa lounasta tarjoaa myös viereinen lounasravintola Kapusta, mutta siellä ruoka kerätään itse linjastosta. Tilapuodista voit puolestaan napata pääsiäisherkkuja ja Ahlmanin omia tuotteita omaan pöytään! Ahlman on ravintoloineen ja tilapuoteineen todella visiitin väärti. Keskustasta pääsee bussilla 12 nopeasti perille, ellei alle löydy omaa pirssiä.

Ravintola Anna
Hallilantie 24, Tampere
Pöytävaraukset Ahlmanin Kartanon myyntipalvelun kautta kartano@ahlman.fi tai 041 514 4617.


* * *
 Lue myös Ahlmanin Tilapuodista!

2 kommenttia

 1. Kyllä herahti! Annokset ovat kauniita.
  Olen kerran asunut viikon laskettelukeskuksessa ranskalaisessa hotellissa ja meillä kuului hintaan ruokailu.
  En ymmärtänyt ollenkaan sitä pöytiin tarjoiltua ruoan määrää. Päivän rinteessä olleena ja päivällisen syötyä, nukahdimme puolison kanssa joka ikinen ilta täyteen uneen ja heräsimme vasta aamupalalle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa tajusin juuri, että ruoan määrä ei ole ollut Ranskassa kovinkaan suuri (ellen ole itse tilannut liikaa), mutta lounaalla olen tottunut syömään kevyemmin. Tai ainakin näin kotona, lomalla ruokakulttuuri on olennainen osa matkaa. Olisipa ihanaa lähteä Ranskaan!

   Poista

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.