Tällä viikolla olen nautiskellut yhtä lempileipääni, kiitos viime viikonlopun punajuuriburgereiden. Tein punajuurihummusta punajuuripihvien seuraksi sämpylän väliin ja nyt mies on tehnyt näitä kaunottaria minulle aamiaiselle. Sipaisu punajuurihummusta leivälle ja päälle vielä dukkahia. Aah, miten hyvää! Dukkah sopii loistavasti myös avokadoleipien kylkeen. Onneksi dukkahia jäi yli, kun valmistin herkullista punajuuri-linssipataa.
Nautimme toki punajuurihummuksesta jo viikonlopun aamiaisellakin, kun kyhäsimme tähteistä upeat lohileivät. Olenkin erittäin innoissani ruokaa laittaessa juuri tähteiden hyödyntämisestä. Näitä sämpylöitä maustoi upeasti hampurilaisista jäljelle jäänyt piparjuuritahna ja punajuurihummus. Simppeliä, hyvää ja vielä hyvännäköistäkin! Nyt on hyvä hetki valmistaa kotimaisista juureksista erilaisia tahnoja ja kastikkeita, kun juurekset ovat nähneet jo parhaat hetkensä. Punajuurihummus sopii oivallisesti myös pastan kastikkeeksi tai lihapullien lisukkeeksi. Ja mikäli tahinia (seesamitahnaa) ei omasta kaapista tai lähikaupasta löydy, syntyy maukas punajuuritahna siitä huolimatta.
Punajuurihummus
1-2 kypsää punajuurta tai punajuurimehua
1 prk kypsiä kikherneitä
2-3 rkl tahinia
1 sitruunan mehu
1/2 dl oliiviöljyä
(1-2 valkosipulinkynttä)
suolaa
mustapippuria
Mittaa ainekset tehosekoittimeen ja soseuta pehmeäksi tahnaksi. Mikäli haluat hummuksesta löysempää, lorauta joukkoon hieman vettä.
Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.