Otin esiin korealaisen keittokirjan (Our korean kitchen) löytääkseni hyvän kastikkeen annokseeni. Paistoin kasvikset pannulla erikseen ja kaivoin kimchin jääkaapista esiin. (Kasvikset voi toki paistaa kaikki keskenään sekaisin, mutta halusin saada asteen verran kauniimman.) Kuin kruunuksi vielä paistettu kananmuna mukaan ja päivän lounas oli pelastettu. Pikaruokaa parhaimmillaan eikä tarvinnut odottaa minkään raaka-aineen marinoitumista. Siis senkin voisi tehdä, jos haluaisi, mutta nyt vedin suorilla linjoilla ja maustoin kasvikset vain valkosipulilla, suolalla ja pippurilla. Maku löytyy kastikkeesta, jota voi lusikoida annokseen juuri niin paljon kuin haluaa.
Jos et ole koskaan syönyt bibimbapia, saattaa olla turvallisinta tehdä ruoka kunnon reseptin mukaan. Mutta jos helppoa ruokaa haet etkä välitä niin resepteistä, bibimbapin kanssa pääset säveltämään juuri niin paljon kuin haluat.
Bibimbap kasviksilla ja kananmunalla
1-2 dl kypsää riisiä per ruokailija
tuoreita tai pikkelöityjä kasviksia: porkkanaa, bataattia, kesäkurpitsaa, varsiselleriä, kurkkua, paprikaa, retikkaa, retiisejä
ituja, lehtikaalia, pinaattia, yrttejä, salaattia
paistettu kananmuna (voit myös räjäyttää raa'an munan annoksen päälle)
seesaminsiemeniä, kevätsipulia
Lämmitä riisi kulhon pohjalle ja paista kasvikset ja kananmuna. Asettele ne riisin päälle ja mausta annos bibimbap-kastikkeella.
Bibimbap-kastike
3 rkl gochujang-chilitahnaa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl seesamiöljyä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl hunajaa tai sokeria
Sekoita kaikki ainekset purkissa tai kulhossa sekaisin.
Vinkki! Tähän kulhoruokaan sopii erinomaisesti myös graavi- tai kylmäsavulohi ja avokado.
Herkullista, täytyypä kokeilla😊
VastaaPoistaAurinkoista loppu viikkoa!
Tämän soosin ja kimchin kanssa kaikesta tulee herkullista. Aurinkoa sinnekin!
Poista