Kanavartaat japanilaisittain

tiistai 5. heinäkuuta 2016Onpas ollut taas mukava pitkästä aikaa kokata. Kun viikonlopun jättää vapaaksi kaikista menoista (tai ainakin melkein), ehtii lukemaan, lepäämään auringon paisteessa, kuoputtamaan kukkapenkkiä, kokkaamaan herkullisia ruokia ja aamun aikoisina tunteina katsomaan sarjojakin iPadilta. Likimailleen parasta.

Kanavartaat ovat varmasti tuttua ruokaa kaikille, mutta minulla on heikko kohta näitä tahmaisia japanilaisia vartaita kohtaan. Tai ylipäänsä kaikkiin tahmaisiin kastikkeisiin, joita käytetään japanilaisessa ruoassa. Kokeile, näissä on sopivasti suolaista ja makeaa. Täydellistä purtavaa niin arkeen kuin juhlaankin.

Yakitori - kanavartaat japanilaisittain 3-4 henkilölle
resepti Mikko Takalan Street food -kirjasta

600 g kananpojan luuttomia reisipaloja (myydään nimellä paisti/paistileike)
3 kevätsipulia parin sentin pätkinä
8 bambutikkua puoli tuntia kylmässä vedessä liotettuna
2 dl tare-kastiketta

Leikkaa reisipalat suupaloiksi ja käytä niistä myös nahka. Pujottele palat bambutikkuihin vuorotellen kevätsipulin kanssa.

Grillaa vartaita ensin molemmin puolin ilman kastiketta. Kun liha alkaa saada väriä, penslaa vartaita tare-kastikkeella (ohje alla) molemmin puolin ja jatka grillaamista. Penslaa vartaita vielä pari kertaa grillauksen aikana. Grillaa kunnes liha on kypsää.

Tarjoa kanavartaat hyvän salaatin ja oluen kera.

Tare-kastike

2 dl miriniä
1 dl soijakastiketta
1 dl sakea
3 rkl sokeria
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Keitä keskilämmöllä, kunnes neste on haihtunut noin puoleen alkuperäisestä määrästä. Anna jäähtyä hieman.
Kokeile myös:
kanaa intialaisittain
- kanaa thaimaalaisittain
tamarindikanaa vietnamilaisittain
meksikolainen mole

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.