Grillattu fenkoli-seesamilohi

torstai 28. heinäkuuta 2016



Mies oli lainannut kirjastosta keittokirjan, joka oli kuulemma aivan minun näköiseni. Kyseessä oli Camilla Läckerbergin suosikkireseptit yhdessä Christian Hellbergin kanssa. Kirjan ulkoasu ei antanut odottaa paljon, mutta joitakin iltoja myöhemmin päätin selailla opuksen sängyssä mietiskellessäni viikonlopun ruokia. Ja tottahan se oli, sivu toisensa jälkeen löysin reseptejä, jotka osuivat suoraan makuhermooni ja mieltymyksiini. Kesän lukuisat aktiivit ovat jarruttaneet kokkailujani, mutta ehkä loppukesästä on paremmat mahdollisuudet tutustua ohjeisiin tarkemmin ja taikoa herkullisia ruokia pöytään. Ehkä saan myös mahdollisuuden syventyä Läckerbergin dekkareihin, jotka sijoittuvat Fjällbackan maisemiin Ruotsiin.

Grillattu fenkoli-seesamilohi 8 annosta
resepti Camilla Läckerbergin suosikkireseptit -keittokirjasta

1 kokonainen nahallinen lohifilee
suolaa
1 tl fenkolinsiemeniä
2 rkl seesaminsiemeniä
2 rkl fariinisokeria
2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
2 sitruunaa

Leikkaa lohen vatsarasva pois ja tarkista, että filee on ruodoton. Leikkaa kala annospaloiksi. Ripottele päälle hieman suolaa. Anna imeytyä noin 2 tuntia.

Kuivaa filee. Sekoita fenkolin- ja seesaminsiemenet sokerin kanssa. Lisää tilli joukkoon. Hiero mausteet kalan pintaan. Halkaise sitruunat ja grillaa ne yhdessä lohen kanssa. Purista sitruunoiden mehu palojen päälle juuri ennen tarjoilua.



Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.