Punajuuri-riisisalaatti lämminsavusiialla 2-3 henkilölle
1,5 dl keittämätöntä täysjyväriisiä tai 2 dl kvinoaa
2-3 keskikokoista punajuurta kuorittuna ja raastettuna
1 pieni fenkoli ohueksi suikaloituna
1 pieni punasipuli hienonnettuna
0,5-1 pnt tuoretta tilliä hienonnettuna
250 g savusiikaa tai -lohta
Vinaigrette
1,5 rkl omenaviinietikkaa
2 tl hunajaa
3 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada kypsä riisi siivilään ja huuhdo kylmän veden alla. Valuta riisi kuivaksi.
Tee seuraavaksi kastike ravistelemalla hunaja, etikka, öljy, suola ja pippuri pienessä purkissa sekaisin.
Yhdistä punajuuri, fenkoli, sipuli ja riisi kulhossa. Lisää vinaigrette ja maista salaattia. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Annostele salaatti lautaselle ja tarjoa siian kanssa.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.