Punajuuri-riisisalaatti lämminsavusiialla

tiistai 1. joulukuuta 2015






Viime viikon kenties paras ruoka oli tämä Max 30 min -keittokirjasta napattu resepti. Salaatti on juuri sellainen, joka on helppo ottaa evääksi töihin mukaan, mutta yhtä lailla sen makumaailma sopii joulun aikaan. Ja sitten toisaalta taas, salaattiin on helppo piilottaa jääkaapin tähteitä. Täydellinen paketti siis, kokeile!

Punajuuri-riisisalaatti lämminsavusiialla 2-3 henkilölle

1,5 dl keittämätöntä täysjyväriisiä tai 2 dl kvinoaa
2-3 keskikokoista punajuurta kuorittuna ja raastettuna
1 pieni fenkoli ohueksi suikaloituna
1 pieni punasipuli hienonnettuna
0,5-1 pnt tuoretta tilliä hienonnettuna
250 g savusiikaa tai -lohta

Vinaigrette
1,5 rkl omenaviinietikkaa
2 tl hunajaa
3 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada kypsä riisi siivilään ja huuhdo kylmän veden alla. Valuta riisi kuivaksi.

Tee seuraavaksi kastike ravistelemalla hunaja, etikka, öljy, suola ja pippuri pienessä purkissa sekaisin.

Yhdistä punajuuri, fenkoli, sipuli ja riisi kulhossa. Lisää vinaigrette ja maista salaattia. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Annostele salaatti lautaselle ja tarjoa siian kanssa.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.