Sitruunagranita

torstai 31. joulukuuta 2015

Uudenvuoden juhlat ovat edessä tuota pikaa, mutta vielä ehdit tekemään illalliselle pientä makupalaa tai jälkiruokaa. Tämä kirpeä lasillinen sopii niin suun raikastajaksi ruokien välille kuin ihan jälkiruoaksi sellaisenaan. Granita (toisaalla granite) on helppo valmistaa ja siihen voi upottaa huonommatkin kuohuvat. Jos olet esimerkiksi saanut tai ostanut itse vahingossa liian makeaa kuohuviiniä, tee siitä granitea. Maistuu loistavasti myös juhlaa seuraavana aamuna.

Iloisia juhlia ja onnea uudelle vuodelle!

Sitruunagranite

2,5 dl vettä
1-1,5 dl sokeria
1-2 rkl raastettua inkivääriä mehuineen
ripaus suolaa
1 plo (0,75 l) kuohuviiniä, proseccoa, cavaa tai samppanjaa
sitruunan kuorta ja mehua oman maun mukaan

Kuumenna vesi, sokeri, inkivääri ja suola kattilassa. Seos on valmis, kun sokeri ja suola ovat sulaneet.

Kaada seos yhteen tai kahteen laakeaan astiaan. Sekoita kuohuviini ja sitruunan mehu ja kuoret joukkoon. Maista seosta. Jos kaipaat siihen lisää kirpeyttä, lisää sitruunanmehua.

Nosta asia pakastimeen ja sekoita sitä haarukalla 45 minuutin kuluttua. Tarkista graniten kehittymistä puolen tunnin tai tunnin välein ja hajota massa haarukalla sohjoksi. Granite on valmis, kun rakenne on hiutalemaista ja nestettä ei enää ole.

Nauti granite mielellään kahden päivän kuluessa valmistamisesta. Toki se säilyy pakastimessa pidempäänkin, mutta maku heikkenee ajan myötä.

Vinkki! Jos et ehdi vahtimaan granitea, anna sen jäätyä pakastimessa yön ajan ja raavi se seuraavana päivänä haarukalla hiutaleiksi.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.