Jogurttikakku

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013




Yksinkertainen ja pehmeä kakku, jonka valmistaminen on helppoa. Taikinaan tulee sitruunaa, mutta sen voi jättää halutessaan pois. Jos perinteisempi kuivakakku maistuu, suosittelen kokeilemaan tätä sitruunakakkua.


Jogurttikakku

3 munaa
4 dl sokeria
2 dl maustamatonta jogurttia
1 dl rypsiöljyä
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 sitruunan kuori raastettuna
tomusokeria


  • erottele munista keltuaiset ja valkuaiset
  • vatkaa munankeltuaiset ja sokeri vaahdoksi
  • lisää jogurtti ja öljy
  • sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan
  • vatkaa munanvalkuaiset vaahdoksi ja nostele varovasti taikinan joukkoon
  • kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa noin 40 minuuttia
  • kun kakku on jäähtynyt, siivilöi tomusokeri siivilän läpi pinnalle



2 kommenttia

  1. Onpas ihanan näköinen kuivakakku! <3 Menee kokeiluun heti kun seuraavan kerran on kuivakakun tarvetta.

    VastaaPoista
  2. Kannattaa, kaikessa yksinkertaisuudessaan kakku on mehevää ja maistuvaa!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.