Jouluisat kardemummakeksit

keskiviikko 12. joulukuuta 2012





Teen joka joulu satsin lusikkaleipiä ja pari erilaista joulukeksiä. Useimmiten olen pitäytynyt perinteisissä versiossa ja tehnyt näitä kaneli- ja pähkinäkeksejä. Ilo olikin suuri, kun näin uusimmassa Koti & Keittiö -lehdessä vastaavanlaisen kardemummakeksin ohjeen. Osui ja upposi! Mieskin ahmi näitä ison keon. Leivoin keksit täysin ohjeen mukaisesti, mutta vehnäjauhoja jouduin laittamaan enemmän. Määrä voi vaihdella suurestikin jauhoista riippuen. Lisää jauhoja siis vähän kerrallaan.

Kardemummakeksit 

4-5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
200 g kylmää voita
1 muna

  • mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne
  • paloittele voi päälle ja nypi jauhoseokseen
  • lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi
  • jos taikina tarttuu vielä käsiin, lisää vehnäjauhoja
  • muotoile taikinasta pallo, kääri se kelmuun ja laita jääkaappiin tunniksi
  • jauhota leipomisalusta, kauli taikinasta ohut levy ja ota muoteilla haluamasilaisia keksejä
  • paista keksit 175 asteessa 7-10 minuuttia
  • koristele jäähtyneet keksit halutessasi tomusokerilla tai sokerikuorrutuksella


1 kommentti

  1. Tämä resepti on minullakin testilistalla, keksit vaikuttavat ihanilta! Pitäisi vain löytää jostakin luppoaikaa, että ennättäisi leipomispuuhiin... :)

    VastaaPoista

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.