Jouluisat kardemummakeksit

keskiviikko 11. joulukuuta 2019








Leivon joka joulu satsin joulukeksejä ja useimmiten juuri näitä kardemummakeksejä. Olen pitäytynyt perinteisissä versioissa ja tehnyt kaneli- ja pähkinäkeksejä sekä lusikkaleipiä. Ilo olikin suuri, kun näin aikoinaan Koti & Keittiö -lehdessä kardemummakeksin ohjeen. Osui ja upposi! Mieskin ahmi näitä ison keon. Toki näitä pikkuleipiä voi syödä pitkin vuotta, mutta miellän nämä niin jouluisiksi, että leivon kardemummakeksit vain joulukuussa. Muodoksi valikoitui vuosia sitten enkelit, sillä mummoni rakasti erilaisia enkelihahmoja. Muotitkin ovat makuuni juuri sopivan kokoisia, sillä pidän nimenomaan pienistä makupaloista.

Kardemummakeksit viehättävät vuosi vuodelta yhä suurempaa joukkoa, leivo sinäkin näitä keksejä tänä jouluna!

Kardemummakeksit 

4-5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
200 g kylmää voita
1 muna

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita ne. Paloittele voi päälle ja nypi jauhoseoksen joukkoon.

Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Jos taikina tarttuu vielä käsiin, lisää vehnäjauhoja. Muotoile taikinasta pallo, kääri se kelmuun ja laita jääkaappiin tunniksi.

Jauhota leipomisalusta, kauli taikinasta ohut levy ja ota haluamillasi muoteilla keksejä. Paista keksit 175 asteessa 7-10 minuuttia. Koristele jäähtyneet keksit halutessasi tomusokerilla.







1 kommentti

  1. Tämä resepti on minullakin testilistalla, keksit vaikuttavat ihanilta! Pitäisi vain löytää jostakin luppoaikaa, että ennättäisi leipomispuuhiin... :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.