Grillaa espanjalainen perunasalaatti

lauantai 5. toukokuuta 2012


Mitä vanhemmaksi tulen, sitä suurpiirteisemmin teen ruokia. Luen kyllä mielelläni ohjeita ja teen ruoat annettujen ainesten mukaan, jotta saisin nauttia uusista makuyhdistelmistä. Mutta kaikki piperryshommat ei jaksa kiinnostaa juuri yhtään. Tämä perunasalaatti on hyvä esimerkki krouvista ruoasta, jota ei tarvitse valmistaa tuntikausia ja jonka ainekset käyvät selvästi ilmi. Olen valmistanut salaattia samoista raaka-aineista aiemminkinkin, mutta maku on ollut aivan toisenlainen mausteiden ja valmistustavan myötä. Parasta tässä versiossa on se,  että melkein kaikki kasvikset voi grillata.

Salaattikulhossa on:
- keitettyjä perunoita (tähteeksi jäänet keitinperunat soveltuvat tähän erittäin hyvin, ne voi vielä halutessaan paistaakin)
- grillattuja paprikoita ja kirsikkatomaatteja
- vedessä nopeasti kiehautettuja/grilattuja papuja
- ohueksi leikattua punasipulia
- oliiveja
- kastiketta: suolaa, mustapippuria, oliiviöljyä, balsamicoa tai jotain muuta etikkaa, (paprikajauhetta)

Yhdistä ainekset keskenään ja mausta kastikkeella. Salaatin tulisi antaa maustua kaikessa rauhassa, mutta itse pidin salaatista heti tuoreeltaan enemmän kuin vasta seuraavana päivänä. Salaatin voi syödä niin kylmänä kuin haaleanakin.


Paprikan grillaus on yksi helpoimmista grillattavista, ihan vain sen takia, että sen saa korventaa mustaksi. Jos siis haluat ottaa siitä kuoren pois. Kun paprikat ovat tummuneet, nosta ne pussiin tai kulhoon, jonka peität tuorekelmulla. Anna paprikoiden jäähtyä ja revi kuori irti.

EDIT: Mies kertoi herättyäään, että tein salaatin  Glorian Ruoka & Viini -lehden ohjeen mukaan. Tarkistin lehden ja näin tosiaan oli. Vain krutongit jätin pois. Se miksi en tätä muistanut, oli se, että mies kertoi, mitä salaattiin tulee ja minä vain tein. Ohje löytyy kokonaisuudessaan myös täältä.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.