Mausteinen bulgursalaatti

keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Arjen kiireisiin iltoihin sopii enemmän kuin hyvin ruokaisat salaatit. Tähän salaattiin voi halutessaan lisätä kanaa tai sitä voi tarjota lihan ohessa. Mausteita lisäämällä tai vaihtelemalla bulgursalaatin saa maistumaan halutessaan joulultakin.

Bulgursalaatti neljälle henkilölle

2 dl bulguria
suolaa
1-2 rkl öljyä
1 sipuli pieneksi silputtuna
1 valkosipulinkynsi pieneksi silpottuna
1 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
1 tl currya
ripaus muskottipähkinää/kanelia/neilikkaa
1 dl paahdettuja pinjansiemeniä/hasselpähkinöitä/pekaanipähkinöitä
1 dl rusinoita/korintteja
1 dl kuivattuja hedelmiä (luumuja, aprikooseja)
tuoretta persiljaa/korianteria silputtuna
sitruunamehua
(tomaattia pilkottuna pieniksi paloiksi)
mustapippuria
fetaa tai vuohenjuustoa salaatin päälle

- keitä bulgur ohjeen mukaan
- paahda pähkinät kuivalla pannulla ja siirrä ne toiseen astiaan
- kaada öljyä pannulle, lisää mausteet ja sipulit, kuullota hetken aikaa
- lisää kuivatut hedelmät ja rusinat pannulle
- sekoita kypsä bulgur, sipuliseos ja pähkinät keskenään
- jos haluat salaatista kosteampaa, voit lisätä joukkoon tomaattia ja oliiviöljyä
- mausta tarvittaessa suolalla, pippurilla, sitruunanmehulla
- tarjoa seos salaatin ja fetajuuston kera

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.