Vadelmaa ja ruusua

lauantai 24. heinäkuuta 2010

Lähikulmilta löytyy useampi marjakoju ja innostuin pitkästä aikaa tekemään jälkiruokaa. Tämä jälkiruoka sopii lämpimiin kesäpäiviin, mutta yhtä lailla raskaammankin ruoan sulattelijaksi. Annos ei ole missään määrin makea vaan pikemminkin raikas. Jos pidät makeammasta, lisää sokeria ja tarjoile kermavaahdon kera.
Ruususiirappia ja -vettä myydään Lähi-Idän elintarvikkeita myyvissä etnisissä kaupoissa. 


Vadelmia ruusuntuoksuisessa hyytelössä neljälle

4 liivatelehteä
4 dl vettä
4-8 dl dl vadelmia (tarve vaihtelee annoslasien mukaan)
4 tl ruususiirappia tai ruusuvettä
sokeria

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Lämmitä kattilassa vesi ja ruusuvesi. Nosta kattila pois levyltä ja mausta halutessasi sokerilla.


Purista liivatteista vesi pois ja liota liivatteet pieneen tilkkaan vettä. Kaada liivatevesi sen jälkeen ruusuvesiseokseen.

Annostele vadelmat laseihin ja kaada ruusuvesi päälle. Nosta lasit jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai kunnes neste on jähmettynyt. Tarjoile sellaisenaan tai kermavaahdon kera.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.