Tämä kesäkurpitsaruoka sopii sellaisenaan lounaaksi tai yhdessä grillatun lihan tai kalan kanssa.
Kesäkurpitsa vuohenjuuston, chilin ja pinjansiementen kanssa neljälle hengelle
(Courgettes au chèvre, piment et pignons)
2-4 kesäkurpitsaa lohkoiksi leikattuna
1 rkl oliiviöljyä
1-2 tuoretta chiliä siemenet poistettuna ja pieneksi kuutioituna
1 valkosipulinkynsi pieneksi leikattuna
½-1 dl paahdettuja pinjan-/auringonkukan-/kurpitsansiemeniä
125 g vuohenjuustoa
tuoretta persiljaa silputtuna
Kuumenna öljy isossa pannussa ja paista kesäkurpitsalohkoja 3-4 minuuttia kuumalla pannulla. Kesäkurpitsojen tulee olla pinnalta ruskeita, mutta sisältä vielä rapeita. (Omat kesäkurpitsat jäivät ilman väriä, mutta hyviä olivat siitä huolimatta)
Lisää chili, valkosipuli ja pinjansiemenet. Paista muutama minuutti ja nosta pannu pois liedeltä. Ripottele paahdetut pinjansiemenet pinnalle, murustele vuohenjuusto päälle ja lisää persilja. Valuta päälle tilkka oliiviöljyä. Seosta voi halutessa maustaa vielä suolalla ja pippurilla.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.