Häätunnelmaa tapasten taivaassa

sunnuntai 20. kesäkuuta 2010


Viikonloppu meni häitä viettäessä ja siinä ohessa oma kihlajaispäiväkin. Ensimmäiset häät vietettiin ihan livenä miehen serkun luona ja toiset sitten television ääressä. Kihlajaispäivä ei kovin suurta juhlintaa aiheuttanut, koska olemme jo menneet naimisiin. Listalla yksinkertaisesti kuplivaa ja maukkaita tapaksia. 

Niin, ja tavaroiden pakkaaminen. Muutto on kahden viikon päästä ja hommaa riittää. Ennen muuttoa ehdimme vetää happea vielä Edinburghissa, mutta sitten alkaa laatikoitten kantaminen ja keittiöremontin suunnitteleminen.

Hauskaa juhannusta jo etukäteen!
 Katkaravunpyrstöjä sherryliemessä
2-4 tiikeriravunpyrstöä per ruokailija
öljyä paistamiseen
ripaus cayennenpippuria 
suolaa 
loraus sherryä
Lämmitä pannu ja paista rapuja muutaman minuutin ajan. Kun ravut alkavat olla valmiitä, kaada sherry pannulle ja anna alkoholin kiehahtaa pois. Mausta caynnepippurilla ja suolalla.

Voissa paistettua kurkkua
avomaankurkkuja tai tavallista kurkkua kuorittuna, siemenet poistettuna ja paloiteltuina 
voita paistamiseen 
suolaa, pippuria 
sitruunanmehua 
mintunlehtiä silputtuna
Sulata voi pannulla, lisää kurkut. Paista muutaman minuutin ajan, mausta ja tarjoile. 
Vihreitä papuja ja pinjansiemeniä
öljyä paistamiseen
pinjansiemeniä
savustettua paprikajauhetta
vihreitä papuja keitettynä
sipulia
valkosipulia
Poista pavuista huonot kärjet pois ja keitä vedessä 3-4 minuutin ajan.
Laita öljyä pannulle, anna lämmitä ja lisää pinjansiemenet. Kun siemenet ovat saaneet väriä, nosta ne reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan. Jätä öljy pannulle odottamaan papujen paistamista. Siirrä pinjansiemenet pieneen kulhoon ja mausta savustetulla paprikalla.
Lämmitä pannu ja lisää sipulit. Kuullota niitä hetki ja lisää pavut. Mausta ja lisää pinjansiemenet päälle. 
Lautaselle pääsi myös paistetut perunat aiolilla, uppopaistetu manchegojuusto, oliivit sekä paprikaa. Lisää tapasohjeita löytyy myös aiemmista kirjoituksistani.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.