Lounassalaatti ja ravunlihacurry

keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Rakastan Dijon-sinappia, etikkaa, kapriksia ja perunoita! Muun muassa. Kyllähän näitä raaka-aineita riittää. Tällä kertaa väsäsin jääkaapin tähteistä lounassalaatin. Olen tähteiden tähtikokki! Salaatti ei suuria voimanponnistuksia vaadi, mutta totuuden nimissä sanottakoon, että kokkikoulussa opin käyttämään tähteitä entistä paremmin. Parhaat ideat syntyvät usein tyhjästä jääkaapista.
Ja jos olisit sattunut tekemään aikaisemman ohjeen mukaisia fish & chipsejä, voisit käyttää salaatinkastikkeen sijasta kaprismajoneesia perunaiseen salaattiin.


Salaatinkastikkeeseen tarvitset:
2 tl Dijon-sinappia (hunajaversio on vielä parempi)
1 rkl vaaleaa etikkaa (hunaja-/ omena-/ alkoviinietikkaa)
1-2 dl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
suolaa, mustapippuria
1 tl sokeria

Mittaa ainekset lasipurkkiin (vanha hillo- tai lasten ruokapurkki) ja sekoita. Maista ja mausta kastiketta tarvittaessa lisää haluamillasi aineksilla.

Itse salaattiin:
keitettyjä uusia perunoita pilkottuna tai keitettyä pastaa
ruohosipulia/punasipulia pieneksi leikattuna
kapriksia
varsiselleriä pieninä palasina
keltaisia tomaatteja/ kurkkua paloiteltuna
salaattia / rucolaa
basilikan lehtiä

Sekoita salaatinkastiketta perunoihin makusi mukainen määrä ja lisää muut ainekset joukkoon.
 
Mies teki varsinaisen illallisen, currya ravunlihasta ja katkaravuista. Ohjeen löydät täältä.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.