Viehkeä Veneto - päiväretki Muranoon

tiistai 17. huhtikuuta 2018
Harmaa päivä vei ajatukset parin vuoden takaiseen Italian-matkaan. Oli pakko kaivaa aurinkoisia valokuvia esiin ja palata muistoissa lämpimiin huhtikuun päiviin.

Jos on Venetsia valloittava, sitä ovat myös noin puolen tunnin vaporettomatkan päässä sijaitsevat Muranon ja Buranon saaret. Saarirykelmä pitää sisällään monta muutakin paikkaa, mutta aikaisesta lähdöstä huolimatta ehdimme vain kahdelle saarelle. Saarille pääsee kätevästi San Marcon aukion nurkalta, jonne me suuntasimme Palazzo Ducalen kierroksen jälkeen. Päivän voimassa olemassa lippu maksoi tuolloin 20 euroa. Mikäli vietät Venetsiassa useamman päivän ja haluat liikkua vesiteitse, kannattaa ostaa heti suosiolla useamman päivän lippu, joka tulee edullisemmaksi.

Me aloitimme kierroksen Muranon saarelta, joka on kuuluisa lasin valmistuksestaan. Alun perin lasintekijät työskentelivät Venetsiassa, mutta koska lasinpuhallukseen käytettävissä uuneissa piili suuri tulipaloriski, heidät siirrettiin Muranoon. Kävimme ensimmäiseksi saarelle päästyämme tutustumassa Muranon lasin historiaan museossa. Mikäli mielit sinne, jää pois Museo Muranon pysäkillä. Kohde kuuluu Venetsian museopassiin, joka kannattaa ostaa, jos mielit astua museoihin ylipäänsä Venetsiassa ja lähisaarilla. Passi maksaa hieman päälle 30 euroa ja on voimassa kuusi kuukautta. Kaikkia museoita ei siis ole kiire juosta läpi yhden päivän aikana.

Muranossa on paljon pikkukauppoja, mutta meitä kiinnosti enemmän kierrellä pääkaduilta sivumpaan ja nauttia aurinkoisesta päivästä. Päädyimme myös syömään lounaan tornin juurelle ennen siirtymistä Buranon saarelle. Koska ravintolatarjontaa ei ollut niin mielettömiä määriä valittavana, istuimme Trattoria Busa alla torren terassille nauttimaan varsin kelvot lounaspastat. Valinta oli oikea, sillä vaikka Buranon saari on pienempi kuin Murano, sinne oli pakkautunut huomattavasti enemmän turisteja ihastelemaan pitsejä ja ennen kaikkea värikkäitä taloja. Saarilla on toki väljempää kuin Venetsiassa, mutta saarille kannattaa suunnata heti aamusta, jotta välttää pidemmän jonottamisen vaporettolle ja ravintoloihin. Toinen vaihtoehto on ottaa eväät leipomosta mukaan ja lähteä vasta sitten reissun päälle.

* * *

Lue myös:
Postikortti Padovasta
Orto Botanico di Padova
Ravintolavinkit Padovaan
Viehkeä Veneto - Padova
Päiväretki Vicenzaan
Valloittava Venetsia
Venetsia aikaisin aamulla
Lumoava Burano
Venetsian museot
Ravintolavinkit Venetsiaan

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.