Minttuinen peruna-kesäkurpitsakeitto

keskiviikko 11. heinäkuuta 2012


Olipa sitten aurinkoinen tai sateinen päivä, tämä keitto maistuu kesäisen raikkaalta ja hyvältä! Jos perheessä sattuu olemaan kesäkeittokammoinen, tätä soppaa kannattaa tarjota sen sijaan. Keittoon voi käyttää muitakin kasviksia ja yrttejä, mutta yksinkertaisuudessaan pärjäät perunalla ja kesäkurpitsalla.


Minttuinen peruna-kesäkurpitsakeitto

1 sipuli hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
½ dl oliiviöljyä
4-6 keskikokoista uutta perunaa hyvin pestyinä ja lohkoittuina
1 ½ - 2 l kana- tai kasvislientä
2 keskikokoista kesäkurpitsaa viipaloituna
3-4 dl pastaa (esim. farfalleja)
½-1 dl tuoretta minttua hienonnettuna
½ dl  tuoretta persiljaa hienonnettuna
1 sitruunan kuoriraate ja mehu
parmesania tai pecorinoa tarjoiluun

  • kuullota sipuleita kuumassa oliiviöljyssä miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat pehmeitä
  • kiehauta samaan aikaan kanaliemi
  • lisää perunat ja kanaliemi joukkoon (kuori perunat, jos käytät vanhoja perunoita tai teet keittoa talvella)
  • kiehuta keittoa hiljalleen 10-15 minuuttia, varo kuitenkin kypsentämistä perunoita täysin kypsiksi
  • lisää kesäkurpitsat ja pastat joukkoon ja kypsennä aineksia kunnes pasta on napakan kypsää
  • mausta keitto mintulla, persiljalla, sitruunankuorella ja -mehulla
  • annostele keitto lautasille ja raasta pinnalle vielä parmesania tai pecorinoa
Vinkki! Jos sinulla on kasvimaalla kesäkurpitsassa kukkia, voit leikata niitä keiton joukkoon lopussa antamaan väriä. 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.