Syksyn ensimmäiset joulutortut

maanantai 11. lokakuuta 2010

... on paistettu ja nyt niistä voi nautiskella vähintäänkin jouluun asti. Jos sinulle ei tortut vielä maistu, suosittelen testaamaan tätä marjaista herkkua. Jälleen kerran yksinkertaisuus on valttia!

Marjakakku

voitaikinaa
vatkattua kermaa
sokeria
mansikoita/mustikoita/vadelmia/viinimarjoja
mantelijauhetta/pähkinöitä

Kaulitse voitaikina haluamaasi muotoon tai asettele valmiit taikinalevyt vieritysten pellille. Voit painella tai kaulia ne yhteen. Paista uunissa 200 asteessa, kunnes taikina on kauniin ruskea. Anna levyn jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta oman maun mukaan. Ensimmäiseen versioon lisäsin itse ainoastaan sokeria ja mantelijauhetta. Kerman voi maustaa myös pähkinöillä tai liköörillä. Lusikoi kerma voitaikinan päälle ja asettele marjat päälle.

Kakun voi tarjota heti tai myöhemmin, voitaikina ei kostu kermasta ja marjoista liikaa vaan säilyttää mukavan nihkeytensä.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.