... on paistettu ja nyt niistä voi nautiskella vähintäänkin jouluun asti. Jos sinulle ei tortut vielä maistu, suosittelen testaamaan tätä marjaista herkkua. Jälleen kerran yksinkertaisuus on valttia!
Marjakakku
voitaikinaa
vatkattua kermaa
sokeria
mansikoita/mustikoita/vadelmia/viinimarjoja
mantelijauhetta/pähkinöitä
Kaulitse voitaikina haluamaasi muotoon tai asettele valmiit taikinalevyt vieritysten pellille. Voit painella tai kaulia ne yhteen. Paista uunissa 200 asteessa, kunnes taikina on kauniin ruskea. Anna levyn jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta oman maun mukaan. Ensimmäiseen versioon lisäsin itse ainoastaan sokeria ja mantelijauhetta. Kerman voi maustaa myös pähkinöillä tai liköörillä. Lusikoi kerma voitaikinan päälle ja asettele marjat päälle.
Kakun voi tarjota heti tai myöhemmin, voitaikina ei kostu kermasta ja marjoista liikaa vaan säilyttää mukavan nihkeytensä.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.