Kvinoa-kaurapuuro

perjantai 23. marraskuuta 2018





Olen jo tovin odotellut pakkasia ja lunta tulevaksi, mutta kiitos menneen superlämpimän kesän, tänä vuonna taitaa talvi jäädä haaveeksi. Sen verran alentuneet lämpötilat kuitenkin tekevät, että viikonloppuaamuisin tekee mieli jotain lämmintä ja hellivää. Koska lempipuuroni, uuniohrapuuro ja ruisjauhopuuro, eivät valmistu kovin nopeasti, lainasin inspiraatioksi kirjastosta puurokirjan. Loistava valinta, sillä nyt minulla on merkittynä useampi puuroresepti, joita haluan kokeilla tulevina vapaina. Toivon Puuron uusi aika -kirjasta jäävän omaan valikoimaani muutaman uuden vaihtoehdon. Kirja on ilmestynyt 2017 ja se näyttäisi olevan myynnissä kaupoissa pilkkahintaan. Kannattaa siis napata mukaan, jos kaipaat ideoita niin lämpimiin puuroihin kuin tuorepuuroihin.

Ensimmäiseksi halusin valmistaa ja maistaa kvinoa-kaurapuuroa, johon kookosmaito antaa lempeyttään. Yleensä keitän puuron veteen, mutta tässä kookosmaito oli todella paikallaan. Maito antoi puuron rakenteeseen pehmeyttä ja samettisuutta, kvinoa puolestaan enemmän ryynimäistä tuntumaa. Tein myös nopeasti mansikkahillon chiasiemenillä ja ilman sokeria. Aineksista muodostuu hillomainen rakenne kohtuullisen nopeasti, mutta hillo ei anna annokseen niin paljon lisäarvoa, että jaksaisin sitä joka kerran odottaa valmistuvaksi. Kokonaisuus oli kuitenkin erittäin maistuva - jatkoon!

Chia-mansikkahillo
resepti Puuron uusi aika -kirjasta

2 dl sulatettuja mansikoita mehuineen
2 rkl chiasiemeniä
1/2 sitruunan mehu

Sekoita ainekset ja anna hillon tekeytyä puolisen tuntia.

Kvinoa-kaurapuuro 2 henkilölle

1 1/2 dl kvinoaa
1/2 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
3 dl kookosmaitoa tai muuta kasvimaitoa
ripaus suolaa
tarvittaessa vettä

Huuhtele kvinoa hyvin, katso tarkempi ohje pakkauksesta. Lisää kattilaan kookosmaidon, suolan ja kaurahiutaleiden kanssa. Anna kiehahtaa ja hauduta hiljaisella lämmöllä noin 20 minuuttia. Tarjoile valmis puuro mansikkahillon kanssa.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.