Menovinkki Ahlmanin Tilapuotiin

perjantai 2. joulukuuta 2016

Ahlmanin kartano ja ammatti- ja aikuisopisto on pirkanmaalaisille tuttu jo yli sadan vuoden takaa. Vanhan emäntä- ja isäntäkoulun opeilla on pyöritetty arkielämää monissa perheissä ja kaupunkilaislapset ovat käyneet ihastelemassa maatiaislehmiä keskellä kaupunkia. Minullekin Ahlman on tullut tutuksi jo vuosia sitten erilaisten tapahtumien myötä ja olemme ajelleet sinne myös ostamaan ruokatarvikkeita. Vanha kartanomiljöö on ainutlaatuinen, sillä koulun lisäksi pihapiiristä löytyy Tilameijeri, Maitobaari ja lisäksi se tarjoaa myös kokous-, juhla- ja majoituspalveluita. Opiskelijaravintola Kapustassa voi käydä nauttimassa Suomen parasta "kouluruokaa". Parasta siksi, että raaka-aineet saadaan omalta tilalta, aivan vierestä! Lounaalle en ikävä kyllä ole ehtinyt kertaakaan, mutta kovasti sitä on kehuttu. 

Nyt Ahlmanin Tilapuoti on kokenut pienen uudistuksen ja siellä on panostettu talon omiin tuotteisiin sekä kahvilatoimintaan. Tilapuotiin voi siis poiketa vain kahville tai ostamaan tuoretta leipää ja leivonnaisia, valmiita ruokia, oman tilan maidosta jalostettuja tuotteita (juusto, viili, jogurtti, piimä), oman tilan lihaa, jauhoja, mausteita, käsitöitä jne. Tällaisessa puodissa on ilo asioida, sillä tuotteiden alkuperää ei tarvitse ihmetellä, sillä ne on valmistettu Ahlmanin koulussa, tilalla tai lähiympäristön pientuottajien toimesta. 

Viime tiistaina oli ilo päästä juhlistamaan Tilapuodin uudistumista ja maistelemaan Ahlmanin herkkuja. Buffetpöydän suosikkini oli tämä annospala, jossa mallasleivän päällä oli Järkisärkeä ja savustettua jogurttia. Särkisäilykkeet ovat poikkeuksetta niin hyviä, että pakkohan sitä oli ostaa purkki mukaan. 


Luomuleipää ja maatiaisvasikankieltä, pikkelöityä porkkanaa ja meiramimajoneesia.


Munajuustoa ja luumuhilloa.


Maatiaismaitojäätelöä ja pähkinäkaramellia sekä Ahlmanin piimävanukasta ja tyrnikeittoa.


Luomuista taatelikakkua. Aah, mä rakastan taatelikakkua! Sopivan kosteaa ja kuivaa eikä mitään extrakuorrutuksia päälle.


Kassit keikkuen lähdimme avajaisista kassan kautta kotiin ja saamme nautiskella Ahlmanin tuotteista vielä pitkän tovin. Viilit ja leivät meni jo parempiin suihin, mutta viikonlopun aamiaiselle jäi onneksi omenamehua ja jogurttia. Ilta Ahlmanilla oli hyvä muistutus itsellekin siitä, että näin lähellä kaupungin keskustaa pääsee saman tien maalaismiljööseen ja voi käydä ostamassa tuoreita elintarvikkeita tukien perinteikästä koulutoimintaa. Ja jos joisin maitoa, kävisin hakemassa käsittelemätöntä maitoa suoraan Maitobaarista.


Ahlmanin perinteistä joulutoria vietetään lauantaina 10. joulukuuta klo 10-16. Luvassa on hevosajelua, joulupukin vierailu ja tietysti lähituottajien joulumyyjäiset.
Paikalle pääsee helposti bussilla 12 ja omalla autolla tuleville löytyy parkkipaikkoja pihapiiristä.

Ahlmanin Tilapuoti
Hallilantie 24, Tampere
avoinna ma-pe klo 9-17.30
la 10.12. ja 17.12. klo 10-16
pe 23.12. klo 9-15
(Aukiolot voi tarkistaa helposti Tilapuodin Facebookista.)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.