Omenan ja piparjuuren kanssa paistettu nieriä

maanantai 6. kesäkuuta 2016





Piparjuuri on jälleen nostanut päätään keittiössämme ja se on suuren suurta herkkua! Tällä kertaa käytimme sitä suoraan kalan pintaan makua antamaan sekä maustamaan kalan kanssa tarjottavan kastikkeen. Jestas, miten hyvää! Omenakastikekin vei siihen tyyliin kielen mennessään, että aion valmistaa sitä taatusti uudestaan. Viipaloitu omena kalan päällä sen sijaan oli liikaa tällä erää, sillä jäi liian raa'aksi. Se sopii kyllä kalan kylkeen, mutta mielestäni viipaleet kannattaisi grillata erikseen, jolloin ne saisivat mukavasti väriä. Makukokonaisuus hipoo täydellisyyttä. Kala sopii kypsennettäväksi niin uunissa kuin grillissäkin. Testaa ihmeessä, mutta aloita ruoan valmistaminen omenakastikkeesta.

Omenan ja piparjuuren kanssa paistettu nieriä 4 annosta
resepti Paul Svenssonin Grilli kuumana -kirjasta

4 nieriäfileetä (150 g/file)
rypsiöljyä
tilliä koristeluun
3 cm:n pala piparjuurta raastettuna
2 vihreää omenaa viipaloituna
suolaa, valkopippuria

Voitele uunipelti tai kalan alle taiteltu folio rypsiöljyllä. Mausta nieriä suolalla ja pippurilla ja nosta nieriä folion päälle. Grillaa kalaa suoralla lämmöllä kannen alla 1-2 minuuttia. Ota kala grillistä ja vedä nahka pois.

Mausta kala suolalla ja ripottele sen jälkeen kalan pinnalle tilliä ja piparjuurta. Kypsennä kalaa vielä 1-2 minuuttia kannen alla.

Grillaa samalla omenaviipaleet lisukkeeksi. Tarjoa nieriä omenakastikkeen kera.

Omenakastike

3 kuorittua omenaa kuutioituna
0,5 dl sokeria
1-2 rkl vettä
2 tl omenaviinietikkaa
4 rkl hienoksi raastettua piparjuurta
0,5 dl oliiviöljyä
suolaa

Nosta omenakuutiot kattilaan ja sekoita sokerit ja tippa vettä joukkoon. Kypsennä omenia kannen alla, kunnes ne ovat läpikuultavia.

Lisää viinietikka, piparjuuri, oliiviöljy ja suola ja soseuta sileäksi. Säilytä viileässä.

Kastike sopii nieriän lisäksi myös uusien perunoiden kanssa tarjottavaksi.


* * *

Testaa myös:

2 kommenttia

  1. Kuulostaa älyttömän hyvältä! Edellisen postauksen parsat pääsevät meillä testiin ensi viikonloppuna jos vaan löytyy hyvää valkoista parsaa vielä kaupasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä resepti osui kyllä mun makuhermoon! Olen käyttänyt piparjuurta ennenkin kalan kanssa, mutten koskaan vielä näin onnistuneesti. Ja parsa rakuunan kera pääsi myös yllättämään takavasemmalta. Herkkua tulee, kunhan malttaa kypsytellä kaikessa rauhassa ja veistellä voita oikein kunnon satsin.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.