Raflassa - uudistunut Näsilinna

sunnuntai 12. kesäkuuta 2016Vajaa kuukausi sitten kävimme syömässä bloggaajajoukolla Näsilinnan ravintola von Nottbeckissä. Edellinen kerta oli noin puoli vuotta sitten, jolloin tutustuin Näsilinnaan eli Milavidaan myös museon välityksellä. Upea rakennus, jonka arkkitehtuuri ja historia puhuttelevat minua kerta toisensa jälkeen. Viime kerrasta asiat ovat muuttuneet sen verran, että keittiötä luotsaa Kristian Vuojärvi. Sama mies vastaa siis kaikista Koskiravintoloiden Tampereen rafloista. Ruoka oli aiemmin hyvinkin klassista, ranskalaista keittiötä, mutta nyt ruokalistaa on modernisoitu ja yksinkertaistettu. Tuotu lähemmäksi tämän päivän suomalaista ja ylipäänsä skandinaavista keittiötä. Nautimme menun, joka on jo vaihtunut toiseksi, mutta menua myydään myös kesäkautena. Näsilinnallahan on myös terassi erittäin upealla paikalla ja siellä on oma listansa, mutta valitettavasti en ole ehtinyt maistelemaan sen enkä kahvilan antimia.  
Alkuun nautimme lasilliset Freixenet Brut Cavaa ja kampasimpukkaa. Rakennetta suupalaan toi marinoitu kurkku, fritattu nuudeli, kirjolohenmäti ja rapeat ruispalat. Hyvin maistui, vaikka annoksen syöminen menikin pienoiseksi taiteiluksi. 


Alkuruoka oli 64,7-asteista kananmunaa sekä maa-artisokkaa pikkelöitynä ja friteerattuna. Päälle Kristian lorautti vielä maa-artisokkakeittoa, joka olisi saanut olla lämpimämpää. Kaikki kaikkinensa tämä oli illan paras annos! Listalla näyttäisi edelleen olevan kananmunaa eri lisukkeilla, joten maistakaa ihmeessä. Pääruoaksi söimme 24 tuntia haudutettua häränrintaa, joka oli maustettu serranokinkulla ja ankanmaksalla. Ikävä kyllä liha oli vain turhan kuivaa. Lautaselta löytyi myös parmesanilla maustettu perunakroketti, jossa olisi saanut olla enemmän makua. Annoksen parasta antia oli kuitenkin punaviinikastikkeella täytetyt sipulikupit. Eri tavalla haudutetut ja paahdetut sipulit ovatkin maistuneet minulle viime aikoina erittäin hyvin.  Jälkiruoaksi maistelimme erittäin modernit versiot crème brûléesta. Rosmariini-crumblea, rosmariinigranite päälle siroteltuna, sitruunakakkua ja marenkia. Kokonaisuus oli ehkä turhan jauhoinen, mutta yksittäisenä elementteinä granite ja kakku olivat taivaallisia. Minun makuuni jälkiruoaksi olisikin maistunut paremmin pelkkä sitruunakakku. Niinpä tietysti.Kristianin tarjoama illallinen oli edeltäjäänsä maistuvampi, mutta hinta tuntuu kohtuuttoman kovalta. Tällä hetkellä 3 ruokalajin menu maksaa 52 euroa ja 5 ruokalajin menu 79 euroa. Perusteena toteamalleni on ihan puhtaasti se, että monesta tamperelaisesta saa yhtä hyvää ja parempaakin ruokaa edullisempaan hintaan. Toivottavasti pala Tampereen historiaa pysyy kuitenkin ihmisten mielissä ja saamme nauttia Näsilinnan tarjoiluista vielä vuosia eteenpäin.

  Ravintola von Nottbeck on omiaan tärkeisiin juhlahetkiin ja näenkin, että ruoka ja miljöö nousevat arvoonsa korkeampaan suuremmalla joukolla. Viekäätte siis sinne itsenne perheenne ja tärkeimpienne kera. Tehkää arjesta juhlaa. Tai poiketkaa terassille nauttimaan kahvilan anneista ja museon aarteista.

Museo Milavida ja Café Milavida
avoinna ti-su klo 11-18 (23.10. saakka)

Ravintola von Nottbeck
avoinna ke-to klo 17-22 ja pe-la 17-24.
Näsilinnan sunnuntaibrunssi klo 12 ja 14.30

1 kommentti

  1. Kiva postaus ja hienot kuvat.
    Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.