Glaseeratut sipulit

maanantai 23. toukokuuta 2016

Uudet sipulit eivät vielä kasva puutarhassa niin, että niistä lautaselle päätyisi mitään. Siksi päädyin herkuttelemaan näillä Myllymäen glaseeratuilla sipuleilla timjamin kera. Tämä on vasta toinen kokkailemani lisuke Kasvikset lisukkeena ja pääruokana -kirjasta, mutta vahvasti näyttää siltä, että kirja pitäisi hankkia omaan hyllyyn kirjastokappaleen tilalle. Olen kahlannut keittokirjoja paljon läpi, mutta väkisin jotain jää paitsioon, kun kokkausbuumi on kova ja kirjoja julkaistaan entistä enemmän. Niin kävi tälle viime vuonna ilmestyneelle kirjalle, mutta korjaan tilanteen nyt. Niin simppeleitä, mutta herkullisia reseptejä on tarjolla sivu toisensa perään. Nämä sipulit sopivat hyvin kuulemma sateisiin syyspäiviin, mutta mulle maistuu ihan milloin vain! Sipulinrakastaja nääs. Taidan testata uusillakin sipuleilla, kun aika on oikea. Peukku kirjalle!

Glaseeratut sipulit 4 annosta

4 keltasipulia
50 g voita
4 tl sokeria
2 tl väkiviinaetikkaa
4 dl vasikanfondia
6 timjaminoksaa riivittynä
suolaa

Kuori ja halkaise sipulit. Paista puolikkaat paistinpannulla voissa kullanruskeiksi. Lisää sokeri ja anna sipuleiden karamellisoitua. Lisää väkiviinaetikka, vasikanfondi ja timjami. Hauduta 5-10 minuuttia.

Käännä sipulit. Anna nesteen keittyä kokoon (tarvittaessa kannen alla), jottei se kiehu kuiviin. Sipulit ovat valmiita, kun ne tuntuvat pehmeiltä. Valele niitä paistinliemellä silloin tällöin kypsentämisen aikana, jotta niistä tulee ihanan tahmeita. Mausta suolalla.

Sipulit sopivat lisukkeeksi sianlihalle, mutta sopivat hyvin myös ankan tai muun rasvaisen siipikarjan tai lihan kanssa.

2 kommenttia

  1. Tulipas sipuleista kauniita! Mulla on ollut Myllymäen kirja jo kahdesti kirjastosta lainassa. Ehkä olisi syytä hankkia omaan hyllyyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin tosiaan onnistui, vaikka joutuivat odottamaan muuta ruokaa jonkin aikaa. Myllymäen kirja on itselläkin kirjastosta lainassa ja nyt on koko viikonloppu tykitty kirjan reseptejä. Loistava lisä kenen tahansa keittiöön!

      Poista

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.