Ihanan raikasta ja kesäistä!
Grillattua kalaa inkivääri-limekastikkeessa 4 henkilölle
4 siika-, lohi- tai makrillifilettä
kevätsipulia hienonnettuna
Inkivääri-limekastike
5 cm:n pala inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
2 valkosipulinkynttä raastettuna
2 limen mehu
2 rkl valkoviinietikkaa
hunajaa oman maun mukaan
2 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja paista kalafileet voissa kauniin ruskeiksi. Siika kypsyy suhtkoht nopeasti, mutta makrillifileitä saa paistaa pannulla 2-3 minuuttia molemmin puolin.
Nosta kalat lautaselle, lusikoi päälle inkivääri-limekastiketta ja ripottele päälle vielä kevätsipulia. Kesällä kevätsipulin voi korvata ruohosipulilla tai sipulin varsilla.
Yrttinen salaatti inkivääri-limekastikkeella
Kastike:
1 limen mehu
1 chili hienonnettuna
2 cm:n pala tuoretta inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
1 valkosipulinkynsi raastettuna
hunajaa oman maun mukaan
1 dl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
+ valikoima erilaisia yrttejä ja salaatteja (persilja, korianteri, basilika, ruohosipuli, rakuuna, minttu, tilli), kurkkua ja tomaattia
Sekoita salaatit, yrtit, kurkut ja tomaatit osan kastikkeen kanssa kulhossa sekaisin. Salaatin tulisi olla kauttaaltaan kastikkeessa, mutta ei kuitenkaan märkä. Valmista salaattia vain yhdelle aterialle, sillä kulhossa seistessään salaatti vettyy ja menettää makunsa.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.