Kööpenhaminan reissulta - Louisiana

maanantai 14. lokakuuta 2013
Oijoi, takana on pidennetty viikonloppu Kööpenhaminassa ja olen niin fiiliksissä. Päivät kuluivat tuttuun tyyliin ruoan parissa ja siitä on luvassa postauksia, mutta ennen ruokajuttuja haluan nostaa esille tämän helmen. 

Puolen tunnin päässä Kööpenhaminasta sijaitsee upea modernin taiteen museo Louisiana, jossa riittää nähtävää niin sisä- kuin ulkopuolellakin. Museo sijaitsee meren rannalla, korkealla rantatörmällä. Ulkona voi ihastella niin maisemaa kuin veistoksiakin. Meidän ollessamme museolla paistoi välillä aurinko ja välillä oli taasen todella harmaata. Olipa sää millainen tahansa, maisemat ovat hulppeat. 

Louisinan museo on monien mielestä Euroopan modernin taiteen huippumuseoita, mutta siihen en osaa ottaa kantaa. En tiedä taiteesta niin paljoa enkä ole vieraillut kovin monissa modernin taiteen museoissa. Vaikutuin itse miljööstä kuitenkin niin paljon, että suosittelen museoon tutustumista ilman taiteen asiantuntemustakin. 
Itse museorakennuksen vieressä sijaitsee ravintolarakennus, jossa voi nautiskella kahvit tai lounaaksi buffetpöydän antimia tai kuuluisia smörrebrödejä. Me päädyimme syömään leivät, mutta vieressä istuvien eläkeläisten lautaset täyttyivät seisovan pöydän anneista ja täytyy kyllä sanoa, että tarjonta näytti tyrmistyttävän hyvältä! Huomasin myös, että melkein kaikki eläkeläiset joivat olutta tai viiniä. Ja niitä riitti bussilasteittain! Humblaeak on pieni kylä eikä siellä näkynyt olevan juuri muuta tarjottavaa, joten varaudu nauttimaan palan painikkeesi museolla tai ota omat evät mukaan. Ainakin kesäisin museon alue antaa siihen oivat puitteet.

Louisianaan pääsee kätevästi Helsingöriin menevällä junalla, kunhan muistaa jäädä Humblaekin asemalla pois. En tiedä, mitä matka sinne maksaa, mutta yksi vaihtoehto on ostaa Copenhagen Card, joka sisältää museon pääsymaksun lisäksi myös junamatkan (ja tietysti 70 muuta ilmaiskohdetta). Rautatieasemalta on 10-15 minuutin kävelymatka museolle.

Louisiana 
Museum of modern art
avoinna ti-pe klo 11-22, la-su 11-18
GI. Strandvej 13
3050 Humblaek


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.