Haricots verts

lauantai 10. huhtikuuta 2010

Papuja on monenlaisia ja nämä vihreät pavut eivät olleet niitä lemppareita pienenä tyttönä. Onneksi en lakannut syömästä niitä, sillä tänä päivänä pidän niistä entistä enemmän. Onneksi myös mieheni pitää ja syömme niitä aina aika ajoin. Pääsiäisenä pääsin nauttimaan niistä päivittäin ja kevään kunniaksi aion valmistaa niitä viikonloppuna. Tai pyytää miestäni tekemään niitä.


Nautin papuja Pariisissa sekä kanan että kalan kanssa. Kanan kanssa pavut oli maustettu sitruunalla ja kalan kanssa valkosipulilla ja tomaatilla. Tomaattinen versio olisi maistunut paremmalta lihan kera, mutta hyvä näinkin. Miksei Suomessa voi valita lisäkettä itse? Minulle maistuisi ranskalaisten perunoiden tai muusin sijaan paremmin paistetut kasvikset tai nämä vihreät pavut.

Vihreät pavut sopivat jokseenkin jokaisen liharuoan kanssa ja ne voi syödä sellaisenaankin kasvisruokana. Näin ollen suosittelen teitä kaikkia kokeilemaan papuja pihvin kylkeen tänä viikonloppuna. 

Vihreät pavut voin, sitruunamehun ja persiljan kanssa 6-8 hengelle

Pane noin 1 ½ kg puhdistettuja ja huuhdottuja vihreitä papuja kiehuvaan veteen ja keitä papuja hiljaa 10-15 minuuttia ilman kantta. Kokeile pavun kypsyyttä maistamalla. Kypsän pavun tulee olla pehmeä, mutta hieman narskuva. Kaada vesi pois ja anna lopun veden haihtua pois lämpimän levyn päällä kattilassa. 

Lisää suolaa, pippuria ja voita. Ravistele kattilaa ja lisää sitruunamehua. Tarkista maku ja sirottele päälle persiljaa.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.