Raflassa - Xiao Mei Lin ja dumplingit

keskiviikko 6. maaliskuuta 2019


Viimeisimmän Helsinki-reissun toinen ruokahelmi oli ehdottomasti Xiao Mei Lin Dumplings. Tästä ravintolasta olin kuullut ennakkoon pelkästään hyvää ja kun viimeinkin tuli sopiva hetki nauttia dumplingit, otimme suunnan ravintolaan välittömästi. Teimme vähän aikaa sitten itse dumplingeja, jotka paistettiin rapeiksi pannulla, mutta näiden tiesin olevan ihan jotain muuta. Puolisolle oli aiemmin tullut tutuksi Mei Linin sichuanilainen ravintola, jossa saa ruokaa jos jonkinlaisista raaka-aineista ja laatu oli kuulemma taattua. Kiinnostunein mielin siis lounaalle.

Päätimme lähteä maltillisesti liikkeelle, sillä emme halunneet syödä itseämme ähkyyn. Päädyimme valitsemaan menulta dumplingit chilikastikkeessa ja höyrytetyt, cantonilaiset dumplingit. Söimme siis kaksi täysin erilaista annosta puoliksi, mutta kumpaakaan en sanoisi toista paremmaksi. Vähän fiiliksestä riippuu, mitä eteensä tilaa. Paras vaihtoehto olisi tietysti lähteä isommalla porukalla liikkeelle, jotta voisi maistella useampaa annosta. Mutta jestas, miten täydellisiä nämä dumplingit ovat! Lempeitä, helliviä, pehmeitä, maukkaita ja niin sopivan tulisia kuin vaan voi. Voin kuvitella syöväni dumplingeja lounaalla, illallisella, kesällä, talvella, krapulassa jne. Sanoisinko, että dumplingit ovat täydellistä lohturuokaa, jos sitä nyt sattuu kaipaamaan!

Jo dumplingit syötyämme kuulimme naapuripöydässä hehkutettavan myös tacoja ja dumpling-settiä. Viimeisimmän annoksen meinasimmekin ensin tilata, mutta näin vain vaihdoimme toiseen. Jää siis ensi kerraksikin uutta herkuteltavaa! Lauantai-iltapäivä oli kiireistä aikaa ja omistaja pahoittelikin sitä pariin otteeseen. Meitä se ei haitannut lainkaan, sillä emme joutuneet odottamaan pöytää emmekä myöskään ruokaa normaalia pidempään. (Ravintolaan toki on mahdollista tehdä pöytävaraus, jos haluaa varmistaa pöydän tiettyyn aikaan.) Keittiössä sen sijaan varmasti riitti nipisteltävää, kun pöytiin valui tasaisesti uusia asiakkaita. Laatu on ensiluokkaista, sillä dumplingit tehdään itse käsin paikan päällä ja lihaversioihin käytetään kotimaista lihaa. 

Ihastuin tähän dumpling-ravintolaan ja jäin haaveilemaan tällaisesta Tampereellekin! Kuulemani mukaan japanilaisia gyosoja saa Marusekista, mutta saako mistään kiinalaisia dumplingeja? Paikallisen dumpling-ravintolan puutteessa täytyy muistaa Xiao Mei Lin ja ehdottaisin ravintolaa teillekin!

Xiao Mei Lin
Lapinlahdenkatu 9

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.