Samppanjaristeilyllä Pyhäjärvellä

maanantai 18. syyskuuta 2017
Siitä on jo yli kuukausi, kun pääsimme Tampere Food Clubin bloggaajien kanssa samppanjaristeilylle Hopealinjojen piikkiin. Kutsun kuultuani olin innoissani, sillä edellisestä visiitistä sisävesipaatille oli ehtinyt jo kulua aikaa. Myöntävän vastauksen antaminen oli helppoa, sillä aina on sopiva aika nauttia samppanjaa. Kilistellä voi pienemmästäkin syystä ja ilman syytäkin. Pelkästä maistamisen ilosta. Ja ehkä siitä, että itse Essi Avellan runoili meille samppanjoista tarkemmin. Ilahduin myös siitä, että risteilyyn kuului tapashenkinen illallinen.

Hopealinjat on uudistanut ravintolatoimenjohtaja Anette Mellinin luotsaamana ruoan seuraavalle tasolle enkä muista syöneeni yhtiön laivoilla aiemmin näin hyvää ruokaa. Tapaksien lisäksi nautimme Ahlmannin juustoja ja kantarellirisottoa. Vaikka en saapunutkaan risteilylle nälissäni, olisin voinut syödä huomattavasti enemmän juuri näitä ihanaisia pieniä suolapaloja. 
Ravunpyrstöjä siianmädin kanssa. Kylmäsavukuhaa tillimajoneesin ja kurkun kera


Savusärkeä ja tryffelikreemiä ruissipsillä


 
Prosciutto-parmesan-mansikkaleipiä


Istuimme uudehkolla M/S Silver Skylla kolme tuntia enemmän tai vähemmän kuunnellen Essin kuvailua juomista. Itse taisin keskittyä enemmän juoman lipittelyyn ja rantaviivan ihailuun. Nostalgian havinaakin koettiin, kun puoliso kertoili lapsuusmaisemistaan kerrankin näin järven puolelta ihailtuna. Laiva lipui Laukontorilta Nokian Edeniin kääntyen takaisin kohti kaupunkia. 

Vaikka kesä on ohi eikä lämmöstä ole tietoakaan, Silver Sky jatkaa matkaamistaan jäiden tuloon saakka. Jos kaipaat vaihtelua viikonloppuihin tai haluat vaihtelua tavanomaisiin ravintolapöytiin, vielä ehdit nautiskelemaan loistavasta ruoasta juomien kera. Sen lisäksi, että Hopealinjat järjestää lukuisia päivä- ja iltaristeilyjä tulevista pikkujouluristeilyistä puhumattakaan, ensi kuussa on mahdollisuus tutustua myös oluiden ja viinin maailmoihin ruoan äärellä. 

Syksyn ohjelmassa luvassa mm.:
6.-7.10.2017 Oktober-risteily Laukontorilta
27.10.2017 Wine & dine -risteily Laukontorilta

Risteilylle voi toki lähteä ilman ruokailujakin, mutta oman kokemukseni perusteella voin kertoa, että sitä ei kannata tehdä. Anette taikoo tylsemmästäkin päivästä herkullisen henkilökuntansa kanssa. 

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.