Bataatti-broilerikeitto

torstai 12. tammikuuta 2017



Uusi vuosi on jo pitkällä, mutta ajatukset ja suunnitelmat eivät ole vielä jäsentyneet minkäänlaiseen järjestykseen. Blogattavaakin olisi vaikka  kuinka paljon, mutta mitään julkaisukelpoista ei kuitenkaan synny. Miljoonat ideat (tai ainakin sadat) kuivuvat kokoon eikä ruokapöytäänkään tunnu nousevan muuta kuin tähteitä toisensa perään. Luojalle kiitos Glorian Ruoka&Viini -lehdestä, josta löysin nyt tuulisen päivän lämmittäjäksi mausteisen bataatti-broilerikeiton. Tämä sopi oikein hyvin, sillä edellisen päivän kokonainen paahdettu broileri päätyi vielä liemeksi ja lihaakin jäi kynittäväksi sievä määrä. Oikea arjen pikaruoka, joka maistui hyvin vielä seuraavanakin päivänä lounaaksi. Alkuperäisessä reseptissä keitto oli tehty alusta alkaen itse eli kokonainen broileri kypsennetty keittämällä juuresten kanssa, mutta keiton voi valmistaa nopeammin ostamalla kaupasta kypsää broileria ja valmista kanalientä. Ja kanan tilalle voi tietysti vaihtaa tofua, nyhtökauraa tai härkistä.
Mutta joo, tämä keitto on ihanaa! Savupaprikan, limetin, korianterin ja bataatin liitto on täydellinen.

Bataatti-broilerikeitto 4-6 henkilölle
resepti Glorian Ruoka&viini-lehdestä 1/2017

1 kokonainen broileri
1,5-2 l vettä
2 porkkanaa paloiteltuna
2 varsisellerin vartta paloiteltuna
1 sipuli paloiteltuna
2 valkosipulinkynttä
10 mustapippuria
2 laakerinlehteä
2 tl suolaa
-------------------------------------------------
500 g bataattia kuorittuna ja kuutioituna 1cm:n paloiksi
1 rkl öljyä
1 tl savupaprikaa
1,5 l kanalientä
1 prk kypsää maissia
1 prk kypsiä kidneypapuja
1 limetin mehu

Tarjoiluun 2 dl kuutioitua avokadoa ja tuoretta korianteria hienonnettuna.

*

Huuhtele broileri kylmällä vedellä ja laita se isoon kattilaan. Kaada kylmää vettä kattilaan niin, että broileri peittyy. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori pinnalle nouseva vaahto pois.

Lisää kasvikset ja mausteet kattilaan ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 45 minuuttia. Jos käytät broilerin sijaan kanaa, kypsennysaika vie noin 1,5-2 tuntia.

Nosta broileri lautaselle jäähtymään ja siivilöi liemi talteen.

VINKKI! Mikäli sinulla on kiire, osta broileri kypsänä ja kanaliemi valmiina purkissa, niin ruoka valmistuu alle 30 minuuttiin.

*

Paista bataattikuutioita kattilassa öljyssä pari minuuttia. Lisää savupaprika ja jatka paistamista toiset kaksi minuuttia.

Kaada kanalientä kattilaan ja keitä kannen alla 10 minuuttia tai kunnes bataattikuutiot ovat kypsiä.

Bataattien kypsyessä irrota broilerin nahka ja liha luista. Riivi lihapaloja pienemmiksi haarukalla.

Lisää maissit, kidneypavut ja broileri kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Siirrä kattila pois liedeltä. Mausta keitto limetin mehulla ja tarkista keiton maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja limetin mehua.

Annostele keitto lautasille ja tarjoa keiton kanssa avokadokuutioita ja tuoretta korianteria.





Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.