Feta-tomaattileivät

maanantai 23. tammikuuta 2017






Tammikuu on spurtannut vuoden käyntiin mielettömällä vauhdilla ja ajatukset pyörivät samalla tahdilla keväisissä tunnelmissa. Keittiöpuutarhan uusimisessa, kukkapenkin rakentamisessa, mökkikeittiön päivittämisessä, siemenien tilaamisessa ja niiden kylvämisessä, tulevassa julkisivuremontissa ja uudessa parvekkeessa. Viikonlopun aurinko ei antanut tuumaakaan periksi, vaan yllytti suunnittelemaan entistä enemmän ja tarkemmin tulevia duuneja. Samalla iski hervoton tarve saada jotain kesäistä suuhun. Huolimatta siitä, että kesäisten ainesten sesonki ei olekaan nyt. Mutta mieli oli niin kesäinen, etten voinut vastustaa kiusausta. Surautin fetajuustoa öljyn kanssa tahnaksi ja sipaisin leivän päälle. Arvoin tuoreiden ja aurinkokuivattujen tomaattien välillä ja päädyin pilkkomaan molempia. Basilikaa vai minttua. Molempia. Huolimatta siitä, että juuri nyt sataa lunta ja että kovat pakkaset saattavat olla vielä tulossa, olen korkannut kevätkauden jo monella tapaa.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.