Raparperi-tilli-kehäkukkasuola

keskiviikko 7. syyskuuta 2016


Suola on ehdottomasti keittiön tärkein mauste ja olen siihen sanalla sanoen hulluna! Enimmäkseen käytän suolaa tietysti puhtaasti ruoanlaittoon, mutta olipa sitten kyseessä sormisuola tai kukilla maustettu suola, saatan napsia sitä ihan sellaisenaan. 

Lipstikkasuola on mahtava lihaliemen korvaaja ja yrteillä tai kukilla maustetuilla suoloilla saa näkyvyyttä ja ekstramakua esimerkiksi pikkusuolaisiin. Ei siis ihme, että innostuin, kun luin Kodin kuvalehdestä raparperi-tilli-kehäkukkasuolasta. Kehäkukkaa minulla ei ollut tarpeeksi enää kasvimaalla, mutta se ei mielestäni lopputulokseen vaikuttanut kovinkaan. Suolan kuningatar on nimittäin raparperi, joka oli jo sellaisenaankin suolan kanssa yhdessä mielettömän raikas yhdistelmä. Kun joukkoon lisättiin vielä tilliä ja kehäkukkaa - huh huh, mitkä tuoksut asunnossamme leijuivatkaan! Valmistin samalla kertaa useamman version suolasta: karkeamman, hienomman ja yhden version pelkästään raparperilla ja tillillä maustettuna. Herkkua!

Raparperi-tilli-kehäkukkasuola 4 dl 

2 raparperin vartta paloiteltuna (3 dl) 
1 dl tilliä 
2 dl kehäkukan terälehtiä
3 dl karkeaa merisuolaa

Kuumenna uuni 100 asteeseen. 
Laita raparperin palat tehosekoittimeen ja surauta ne pieniksi paloiksi. Lisää suola joukkoon ja hienonna lisää. Varo kuitenkin tekemästä sosetta. 
Levitä raparperiseos uunipellille ja anna kuivaa tunnin ajan. 
Sekoita tillit ja kehäkukat joukkoon ja anna suolan kuivaa vielä 3-4 tuntia. Sekoita puolen tunnin välein. 

Mikäli haluat suolasta hienompaa, voit hienontaa sitä vielä uudemman kerran tehosekoittimessa. Säilytä valmis suola tiiviissä lasitölkissä ja käytä sitä mausteena. Lipstikkasuola
Suolaa ruohosipulin kukista

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.