Miso-munakoisokeitto

keskiviikko 21. syyskuuta 2016


Glorian Ruoka&Viini -lehden edellinen numero oli täynnä toinen toistaan houkuttelevimpia kasvisruokareseptejä ja niistä iloisina olemme jo muutamat ruoat kokkailleet arkikiireiden keskellä. Toistaiseksi paras löytö on ollut tämä helppo ja lempeä munakoisokeitto keitetyillä kananmunilla. Lempeydessään voittaa pinaattikeiton mennen tullen ja tuo mukavasti japanilaishenkeä ruokapöytään. Lehden toimituksen mukaan lohturuokaa ja näin todella on. Voisin lusikoida tätä useampanakin iltana sen sijaan, että tuskailen sen kanssa, mitä tänään taas syötäisiin. Suosittelen!

Miso-munakoisokeitto 4 annosta

2 (500 g) munakoisoa
2 rkl öljyä
8 dl vettä
4 annospussia / 4 rkl misokeittoaineksia
1-2 rkl sitruunamehua

Lisäksi
4 kananmunaa
4 retiisiä
1 dl ituja

Kuori munakoisot ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Paista munakoisoja öljyssä miedolla lämmöllä 10 minuutin ajan. 

Keitä kananmunat koviksi (7-8 min) ja jäähdytä kylmässä vedessä. Pese ja viipaloi retiisit. Huuhdo idut. 

Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita misokeittoainekset veteen. (Huom! Misojen mauissa ja koostumuksissa on suuria eroja, joten määrä voi vaihdella suurestikin.) Lisää munakoisot ja kiehauta. Anna hautua kannen alla muutama minuutti ja soseuta keitto. Mausta sitruunanmehulla ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa. 

Tarjoa keitto kananmunien, retiisien ja itujen kanssa. 



2 kommenttia

  1. Aah, uusi munakoiso-ohje: ohitellen jonoon. Olipa nätti annos jopa noista väreistä yleensä pitämättömälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tämä ruoka ei tosiaan värikkyydellään pääse hurmaamaan. Makuun sen sijaan ihastuin kovastikin!

      Poista

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.