Kuhapihvit remouladella

tiistai 19. tammikuuta 2016




Viime viikon kalaruoka on hyvinkin perinteinen kalaruoka, mutta currylla maustettu remoulade nostaa sen astetta paremmaksi. Yksinkertaista, maukasta ja niin herkullista.

Kuhapihvit remoulade-kastikkeella 4 henkilölle

500 g kuhaa tai muuta vaaleaa kalaa fileenä
1 sipuli kuorittuna ja raastettuna
1,5 dl kuohukermaa
1 kananmuna
1 valkuainen
1 dl leivänmuruja tai korppujauhoja
0,5-1 dl vehnäjauhoja
raastettua muskottipähkinää
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
2 tl suolaa, valkopippuria
voita
öljyä paistamiseen
ruohosipulia tai persiljaa ja sitruunan lohkoja tarjoiluun

Hienonna kala tehosekoittimessa tai leikkaa se veitsellä erittäin hienoksi. Lisää sipuli, kerma, munat joukkoon ja sekoita, kunnes taikina on mukavan sileää. Lisää korppujauhot, jauhot, mausteet ja sekoita hyvin. Anna taikinan levätä jääkaapissa tunnin ajan.

Tee sillä välin remoulade yhdistämällä ainekset sekaisin. Nosta kastike sen jälkeen kylmään.

Kuumenna voita ja öljyä pannulla ja muotoile kalaseoksesta pihvit. Paista niitä noin pari minuuttia kummalta puolelta tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Nosta pihvit talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois. Syö kuhapihvit välittömästi remouladen kera. Keitä kylkeen halutessasi joko perunoita, pastaa tai riisiä.

Curryremoulade

1-1,5 dl majoneesia
1-2 tl Dijon-sinappia
1 pieni suolakurkku kuutiotuna
1 anjovis- tai sardellifile hienonnettuna
1-2 tl raastettua piparjuurta
1 tl currya
0,5-1 tl hunajaa tai sokeria
2 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
1 tl tuoretta tilliä hienonnettuna



4 kommenttia

  1. Nam! Monella on kalapihvien suhteen ennakkoluuloja, mutta kunhan ne tekee hyvin, ne ovat herkullisia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, olen joskus syönyt kumisia kalapihvejä, joten ymmärrän kyllä. Maun puolesta voisin popsia kaiken tyylisiä kalapihvejä vaikka päivittäin!

      Poista
  2. Koitan laajentaa kalaruokien repertuaariani, ja nämä pääsivät vakiolistalle. Ja curryremoulade on ihan loistava seuralainen kalalle. Tack!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalapihvit ovat kyllä loistava tapa maistella eri kaloja ja totuttaa aisteja uusiin makuihin, onnea tulevaan!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.