Mausteista kalkkunaa ja couscousia kuivatuilla hedelmillä

tiistai 25. joulukuuta 2012


Joulun pyhät ovat olleet kyllä mahtavat! Vähäiset lahjaostokset tuli tehtyä hyvissä ajoin ja ruokakauppaankaan ei tarvinnut hermoja menettää. Aattoa odotellessa ehti nauttimaan hyvästä ruoasta ja levosta viikonlopun ajan. Pidän jouluruoista siinä missä mieskin, mutta pientä kyllästymistä on ollut jo havaittavissa. Näin ollen emme syöneet perinteisiä joulupöydän antimia kotona lainkaan, vaikkakin käytimme samoja ruoka-aineita osittain. Lauantaina nautimme mausteista kalkkunaa makean couscousin kera ja sunnuntaina söimme italialaisia herkkuja. Aatto meni valmiissa pöydässä miehen siskon luona ja joulupäivänä jatkoimme kalkkunan parissa raikkaan Waldorfin salaatin kera. Ja huomenna tapanina lähdemme taas pienelle reissulle jatkamaan laiskottelua ja valmiin ruoan parissa herkuttelua. Jos siis joulun jälkeen kaapista löytyy edelleen kalkkunaa ja kuivattuja hedelmiä, tekaiset nopeahkon ruoan tällä ohjeella.

Mausteinen kalkkuna

500 g kalkkunan tai kanan fileetä

Marinadi:
2 valkosipulinkynttä
0,5-1 punainen chilipalko siemenet poistettuna
1 dl lehtipersiljaa tai korianteria
(1 tl korianterinsiemeniä)
(ripaus kurkumaa tai sahramia)
1 tl juustokuminaa
1 dl oliiviöljyä
0,5-1 sitruunan mehu
suolaa tarpeen mukaan



  • mittaa marinadin ainekset tehosekoittimen kulhoon ja sekoita tasaiseksi tahnaksi
  • pyyhi kalkkunan pinta paperilla ja nosta kalkkuna pakastepussiin tai kulhoon
  • kaada marinadi joukkoon ja anna kalkkunan marinoitua vähintään 4 tuntia jääkaapissa
  • ota kalkkuna  huoneenlämpöön ainakin 30 minuuttia ennen paistamista ja valmista couscous tässä välissä
  • paista kalkkunafileet paistinpannussa kypsiksi pienessä tilkassa öljyä muutaman minuutin ajan molemmin puolin

Couscous kuivatuilla hedelmillä

2 dl viipaloituja taateleita, viikunoita, aprikooseja tai luumuja
3 dl kasvislientä
2 dl couscousia
2 rkl oliiviöljyä
0,5-1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
tuoretta minttua
mustapippuria ja suolaa tarpeen mukaan
  • mittaa kasvisliemi kattilaan, lisää kuivatut hedelmät ja kiehauta
  • lisää couscous, öljy, raastettu appelsiininkuori ja mehu ja sekoita hyvin
  • nosta kattila sivuun ja anna couscousin tekeytyä kannen alla 10 minuuttia
  • jos couscous vaikuttaa liian kuivalta, lisää öljyä ja appelsiininmehua

Mukavia loppuvapaita!






Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.