Kalapihvit ja thaisalaatti

lauantai 8. joulukuuta 2012



Hampurilaisia tulee syötyä aika harvoin, mutta nyt innostuin Viini -lehden kalaburgeriohjeesta. Lopputulos oli erittäin maukas ja ruoka maistusi kesälläkin. Tällä kertaa jätin kuitenkin leivät pois ja söimme pihvit pelkän salaatin kanssa. Lähikaupassa ei ollut reseptissä vaadittua, haukea turskaa tai siikaa, joten vaihdoin tuoreen kalan yllättäen seitiin. Valitsin pakastekaapista MSC -sertifikoitua seitiä.


Kalapihvit 4 annosta

500 g seitiä/haukea/turskaa/siikaa
1 salottisipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1-2 chiliä hienonnettuna
3 munaa
1,5 dl korppujauhoja
1 sitruunan tai limetin mehu
1 sitruunan tai limetin raastettu kuori
1 dl korianteria hienonnettuna
ripaus suolaa
öljyä paistamiseen

  • hienonna kala veitsellä pieniksi paloiksi ja siirrä kala kulhooon
  • lisää loput mausteet, korppujauhot ja munat ja sekoita tasaiseksi massaksi
  • muotoile massasta yksi pihvi ja paista runsaassa öljyssä testipihvi
  • jos pihvissä ei ole tarpeeksi makua, lisää mausteita ja paista uusi testipihvi
  • tarjoile pihvit thaisalaatin kanssa sellaisenaan tai kokoa paahdetusta ruisleivästä, majoneesista ja thaisalaatista hampurilainen

Thaisalaatti

0,5 dl sitruunan tai limetin mehua
1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
ripaus suolaa
1 rkl inkivääriä raastettuna
1 dl korianteria hienonnettuna
0,5 dl basilikaa hienonnettuna
1 kurkku ohuiksi tikuiksi leikattuna
1 porkkana ohuiksi tikuiksi leikattuna
1 paprika ohuiksi tikuiksi leikattuna
1-2 dl ituja
  • sekoita sitruunanmehu, öljy, mausteet ja yrtit
  • laita kurkut, porkkanat, paprikat ja idut kulhoon, kaada salaattikastike päälle
  • anna maustua puolisen tuntia

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.