Puurot ja vellit

torstai 24. maaliskuuta 2011

Speltti-mustikkavispipuuro

Tein joskus talvella ensimmäisen kerran vispipuuroa spelttimannaryyneistä ja mustikoista ja kieli lähti mennessään! Jopa mieheltäni, vaikkei hän pidäkään puuroista juuri lainkaan. Tämän perusteella oletan, että tämä puuro olisi menestys myös lasten keskuudessa. Tänään töistä palatessa olin lähteä tuulen mukaan ja päätin tehdä tätä ihanaista vispipuuroa mieltä lämmittämään, kun kevät tuntuu olevan entistä kauempana.

Ohjeet löytyvät ryynipakettien kyljestä, mutta tässä lyhyesti mustikkaihanuuden ainekset:

Speltti-mustikkavispipuuro

1 l vettä
ripaus suolaa
1 ½-2 dl spelttimannaryynejä
2-4 dl mustikoita
½-1 dl sokeria oman maun mukaan

Vatkaa mannaryynit kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen ja hauduta joitakin minuutteja. Lisää mustikat ja sokeri ja anna hautua vielä hetken aikaa. Kun puuro on jäähtynyt, vatkaa se ilmavaksi. 

 

Toinen puurolöytömme viime syksyltä on ruismannapuuro, jota ei tarvitse vahtia hellan vieressä vaan puuron hautuessa voi käydä vaikka suihkussa tai imuroida kodin viikonloppukuntoon. Ja itse asiassa yön yli haudutettu ohrasuurimopuurokin tuoreiden marjojen tai hillon kera on tolkuttoman hyvää!

Ruismannapuuroa vadelma-punaviinimarja-mansikkahillolla

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

Kipparin morsian. All rights reserved. © Maira Gall.